Selimiye Camii, Regaip Kandili'nde De Ziyaret Ve Ibadete Açik Olacak

Ramazan’in müjdeleyicisi Recep ayinin baslamasinin ardindan Mimar Sinan’in Ustalik Eseri Selimiye Camii’nin, Regaip Kandili’nde de ziyaretçi akinina ugramasi bekleniyor. Restorasyon çalismalari devam eden Selimiye Camii’nin ibadete açik alani, görevliler tarafindan bakimdan geçirilerek Regaip Kandili’ne hazirlaniyor.

Selimiye Camii, Regaip Kandili'nde De Ziyaret Ve Ibadete Açik Olacak
Ramazan’in müjdeleyicisi Recep ayi ve mübarek üç aylar basladi.

Edirne’yi ziyarete gelen yerli ve yabanci birçok vatandas da bu mübarek üç aylar dolayisiyla camilere ugramadan gitmiyor. Restorasyonu devam eden, belli bir bölümü ibadet ve ziyarete açik olan Selimiye Camii’nin kandilde de ziyaretçi akinina ugramasi bekleniyor.

Mimar Sinan’in ’ustalik eseri’ ve UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan Selimiye Camii’ndeki restorasyon çalismalari araliksiz olarak devam ediyor. Yapilan düzenlemenin ardindan modern bir görünüme kavusan Selimiye Meydani’nin ardindan caminin kubbesi, minareleri, avlu ve iç kisminda da kisa süre önce baslayan restorasyon çalismalari sürüyor.

Restorasyona ragmen kapilarini ziyaret ve ibadete kapatmayan Selimiye Camii yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olmaya devam ediyor. Tadilatin basladigi ilk günden itibaren caminin ziyaret ve ibadete hiç kapatilmadigini söyleyen Selimiye Camii Imam Hatibi Yusuf Serenli, 5 vakit namazda, cuma namazlarinda ve kandillerde caminin sürekli açik oldugunu aktardi.

Selimiye Camii’nde Kandil programi düzenlenecek

Ramazan’in müjdeleyicisi olan Recep ayina girildigini belirten Selimiye Camii Imam Hatibi Yusuf Serenli, 26 Ocak 2023 Persembe aksami idrak edilecek Regaip Kandili’nde düzenlenecek programa yogun katilim beklediklerini söyledi.

Kandil gecesi bir program düzenlenecegini belirten Serenli, "Yine dualar edilecek ve burada da bir yogunluk olmasini bekliyoruz. Cami tadilata girdi küçük bir bölümümüz açik ama ona ragmen ziyaretçi sayimiz giderek artiyor. Kis döneminde de çesitli ülkelerden turistlerimizi görüyoruz" dedi.

Tüm Islam aleminin mübarek üç aylarini ve Recep ayini kutlayan Serenli, Selimiye Camii’nin 26 Ocak aksami idrak edilecek kandilde ve sonraki kandillerde de ibadet ve ziyarete açik olacagini hatirlatti.

"Turist yogunlugumuz tadilata ragmen hiç eksilmedi"

Selimiye’nin iç kisminda yaklasik 600 kisilik ibadet alani bulundugunu dile getiren Serenli, "Selimiye bir dünya saheseridir. Bundan önce oldugu gibi bundan sonra da ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Turist yogunlugumuz tadilata ragmen hiç eksilmedi. Akin akin ziyaret devam ediyor. Selimiye’ye karsi daha önce pandemi döneminde kalan bir hasret vardi" diye konustu.

Tekirdag’dan gelen ve Selimiye Camii’ni ziyaret eden Adil Çelikel adli vatandas, Selimiye Camii’nin restore edilmesinin çok güzel oldugunu ve yapilan çalismayi yerinde gördüklerini aktardi. Edirne’ye gelmisken Selimiye’yi de ziyaret etmeden geçemediklerini söyleyen ve Tekirdag’dan gelen Ergün Kirçak adli vatandas ise, "Burada tadilat oldugunu gördük. Tadilata ragmen ibadet ve ziyarete açik olmasi güzel. Bu sahane eserlerin yapiminda emegi geçenlerden Allah razi olsun" dedi.

Kaynak: İHA