Kirklarelili Ve Bursali Sanayiciler Bulustu

"Sehirler Bulusuyor, Ekonomi Konusuyor" toplantisi çerçevesinde Kirklareli OSB ile Demirtas OSB arasinda is birligi protokolü imzalandi.

Kirklarelili Ve Bursali Sanayiciler Bulustu
Kirklareli’nde "Sehirler Bulusuyor, Ekonomi Konusuyor" toplantisi yapildi. Toplanti çerçevesinde Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas Kirklareli’ne geldi. Aktas ilk olarak Vali Birol Ekici’yi makaminda ziyaret etti.

Ziyaretin ardindan Vali Ekici, Baskan Aktas ve beraberindekiler Bursa Büyüksehir Belediyesince Kirklareli OSB’de bir tekstil firmasinda düzenlenen toplantiya katildi.

Toplantida konusan Ekici, iki sehrin çok ortak yönü bulundugunu belirterek, "Tekstil, döküm sanayi ve otomobil basta olmak üzere tarimla ilgili çok ortak yönlerimiz var. Biz ayçiçeginin yüzde 8’ini, bugdayin yüzde 2,1’ini, pirincin yüzde 2,3’ünü üretiyoruz. Isletme büyüklükleri açisindan Türkiye’de çok önemli bir yere sahibiz. Sanayi bölgemiz her geçen gün büyümektedir. Su anda 5 bin dekar alandayiz ama kisa sürede 15 bin dekara çikacagiz. Trakya’nin en büyügü olacagiz” dedi.

Daha sonra Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Aktas ise dünyanin salgin sebebiyle zorlu süreçten geçtigini ifade ederek, “Çok çalismali, çok gayret etmeli, çok kosturmaliyiz. Tabii devlet, Cumhurbaskanligimiz, bakanliklarimiz gerekli görevleri ve sorumluluklarini yerine getirecek ama biz gerçekten çok üretmek ve çok çalismak zorundayiz” diye konustu.

Ihracata dikkat çeken Aktas, Bursa’nin 17 milyar dolara yakin ihracat yaptigini söyledi.

Konusmalarin ardindan yatirimcilar görüs alisverisinde bulundu. Toplantinin sonunda Kirklareli OSB ile Demirtas OSB arasinda is birligi protokolü imzalandi. Vali Ekici ve Aktas fabrikayi gezdikten sonra çalisanlarla yemek yedi.
Kaynak: İHA