Dogaya Moloz Attilar, Yakalaninca 30 Çuvali Kendileri Tasidilar

Bursa’nin Inegöl ilçesinde dogaya 30 çuval moloz atan sahislar, belediye ekiplerine yakalaninca ilginç bir cezaya çarptirildilar. 2 kisi, dogaya attiklari 30 çuval molozu tekrar kendileri toplamak zorunda kaldi. Inegöl Belediye Baskani Alper Taban sosyal medyadan çagrida bulunarak, "Hem geri topladiniz hem de ceza ödeyeceksiniz. Belediyeyi arasaydiniz 30 çuvali 105 liraya alabilirdik" dedi.

Dogaya Moloz Attilar, Yakalaninca 30 Çuvali Kendileri Tasidilar
Sehrin genelinde temizlik harekati baslatan Inegöl Belediyesi, ayni zamanda çevreyi kirletenler hakkinda gerekli yasal islemleri yapmaya devam ediyor. Temizlik konusu üzerine bir çok çalismalar ve farkindalik olusturan uygulamalar yapan Inegöl Belediyesi, çevreyi kirleten kisilere de gerekli yasal islemi uyguluyor.

Çevreyi kirletenlere paylasimli cevap

Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, daha önce de sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi paylasimla gelisigüzel olarak dereye moloz atan kisiyi paylasimla uyarmisti. Baskan Alper Taban bu kez de yeni bir video ile çevreyi yine moloz atiklari ile kirleten kisilerin videosunu paylasti.

Kirlettikleri gibi geri topladilar

Inegöl Belediyesi’nin uygulamasiyla moloz atiklari 5 çuvala kadar 30 TL, sonrasinda çuval basina 3 TL’ye alinip bertarafi gerçeklestirilirken,bu uygulamaya uymayan kisiler Zabita ekiplerinin takibine takildi.

Eski Karacakaya Köyü’nde yol kenarina moloz atiklari atildigi sikayeti üzerine takipte olan Inegöl Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, tespit ettikleri kisileri yakalayarak attiklari molozlari ayni sekilde geri toplatti.

“Hem geri topladiniz hem de ceza ödeyeceksiniz”

Baskan Alper Taban, konuyla alakali sosyal medya hesaplari üzerinden yaptigi videolu paylasiminda, "30 çuval molozu 153’ü arayarak 105 liraya aldirmak varken dogaya atmak hiç yakismamis. Hem geri topladiniz, hem de üstüne ceza ödeyeceksiniz." ifadelerine yer verdi.

Encümen karariyla ceza kesilecek

Öte yandan çevreyi kirleten kisiler hakkinda Inegöl Belediyesi Encümen Kurulu Tarafin Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesi geregince gerekli cezai islem uygulanacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA