Deprem Uyari Sistemi, Deprem Dakikasinda Uyari Yapti

Türkiye’deki akilli telefon kullanicilari için de kullanima sunulan Google’in ‘Deprem Uyari Sistemi’nin hayat kurtaran özelligi bugün Mugla depreminde devreye girdi.

Deprem Uyari Sistemi, Deprem Dakikasinda Uyari Yapti


Bugün saat 15.37 siralarinda Akdeniz açiklarinda gerçeklesen 5,7 büyüklügündeki depremin oldugu dakika içinde Android telefonlara bildirim geldi. Google, deprem aninda hayat kurtaran özelligini devreye soktu ve telefonlara deprem riski olacagina dair bir bildirim gönderdi. Sosyal medyada çok sayida kullanici, telefonlarina gelen bildirimlerin ekran görüntüsünü yayinladi.

Deprem uyari sistemi nedir?

Deprem Uyari Sistemi, ABD merkezli teknoloji devi Google’in Android isletim sistemiyle çalisan telefonlarda kullaniliyor ve ücretsiz olarak tüm kullanicilara sunuluyor. Ancak bu uyari bildirimlerini telefonunuzda açmaniz gerekiyor. Ayrica Android’in deprem uyarilari yalnizca Wi-Fi, kablosuz internet baglantisi, ya da veri baglantisi açiksa gönderiliyor.

Telefondan Android Deprem Uyari Sistemi’ni açmak için, ayarlar uygulamasindan deprem uyarisinin aktif edilmesi gerekiyor.
Kaynak: İHA