Bayburt'ta Kis Okullari Hayata Geçti

Millî Egitim Bakanligi, bu yil ilk kez baslatilan “kis okullari” uygulamasi ile yariyil tatilinde bilim, sanat, matematik ve Ingilizce olmak üzere 4 alanda eglenceli ve yenilikçi ögrenme yaklasimlarini içeren kurslari hayata geçirdi.

Bayburt'ta Kis Okullari Hayata Geçti
Bakanligin ilk kez bu yil uygulamaya basladigi kis okullari uygulamasi ile Bayburt’ta Bilim Sanat Merkezi basta olmak üzere 13 okul ve kurumda 371 ögrencinin katilimiyla bilim, sanat, matematik ve Ingilizce alaninda ücretsiz kurslar verilmeye baslandi. Ögrenciler, kurslarda bilgi ve becerilerin aktif kullanimini içeren etkinlikler ve dijital içeriklerle birlikte bir sonraki döneme dinlenerek, eglenerek ve ögrendiklerini tekrar ederek hazirlanma firsati yakaladi.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Sube Müdürleri Dursun Yesil ve Cuma Temel’le birlikte kurs merkezlerini ziyaret ederek ögrenci ve ögretmenlerle sohbet etti. Ögrencilerin ve velilerin kis okullari uygulamasindan memnun kaldiklarini ve uygulamanin yariyil tatili boyunca kararlilikla sürdürülecegini bildirdi.

Matematik ve Ingilizce derslerinde açilan kurslarda 4. siniftan 12. sinifa kadar olan ögrenciler için belirlenen 5 grupta etkinlik yapilmakta ayrica ögrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katilabilmektedir. Bilim ve Sanat Merkezinde ise bilim ve sanat alanlarinda her bir atölye programi günlük 2 saat olmak üzere haftalik 4, toplam 8 saat olarak planlanmakta.

21 Ocak’ta baslayan uygulama 5 Subat’ta sona erecek.
Kaynak: İHA