Sahin'den Gaziantep Et Borsasi Ve Et Hali'ne Ziyaret

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB) Baskani Fatma Sahin, GBB ile Gaziantep Ticaret Borsasi is birliginde yakin zamanda hizmete baslayan Et Hali ve Et Borsasi’nin çalismalarini görmek amaciyla teknik ekibi ile birlikte ziyarette bulundu.

Sahin'den Gaziantep Et Borsasi Ve Et Hali'ne Ziyaret
Programa Gaziantep Valisi Davut Gül ile Gaziantep Kasaplar ve Celepçiler Odasi Baskani Bekir Özsert katildi.

Özsert, Baskan Sahin ile et hali hakkinda güncel verileri paylasti. Sahin, teknik kadrosuyla beraber hizmet veren dükkanlari tek tek ziyaret etti, esnafin düsüncelerini dinleyerek istek ve taleplerini not aldi ve eksiklerinin giderilecegini belirtti.

Ziyaretin ardindan istisare toplantisi yapildi.

Gaziantep Et Borsasi ve Et Hali, 32 bin metrekare toplam alan üzerine kuruldu ve sektörde Türkiye’nin en büyük ve en modern kompleks yapilanin basinda geliyor. Kent ekonomisine önemli katkilar sunacak olan Et Borsasi ve Et hali, AB standartlarina uygun modern ve teknolojik alt yapisiyla Gaziantep’i bu alanda cazibe merkezi haline getirmeyi amaçliyor.

19 bin metrekare kapali alan üzerinde hizmet vermeye baslayan tesiste, Et Borsasi idari hizmet binasi, 52 adet kasap dükkani, 14 adet sakatat dükkani, 4 adet kuyruk saklama deposu, 450 metrekare et teshir ve satis salonu, 4 adet soguk hava deposu, 1 adet et parçalama ünitesi ve 14 adet ticari dükkan yer aliyor. Tesiste, etler veteriner hekim kontrolünden geçirildikten sonra et teshir salonunda satisa sunuluyor. Alici ve saticilarin biraya gelmesini ve kümelenmesini saglayan tesiste, toptanci kasaplar tarafindan alinan etler soguk zincir kirilmadan monoray hatti ile kasap dükkanlarindaki soguk hava depolarina kadar tasinip islemlerin her asamasinda saglik ve hijyen hep en ön planda tutuluyor.
Kaynak: İHA