Karsiz Sömestir, Tatil Tercihlerini De Degistirdi

Kütahya’nin termal bölgesi Ilica’da sömestri tatili yogunlugu yasaniyor. Bölgenin gözde isletmelerinden Harlek Termal Otel’de doluluk oraninin yüzde yüz oraninda gerçeklestigini belirtildi.

Karsiz Sömestir, Tatil Tercihlerini De Degistirdi
Otel Müdürü Engin Umur, yaptigi açiklamada, Türkiye’de hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve beklenen kar yagisinin da gerçeklesmemesinden dolayi, vatandaslarin sömestir tatili tercihlerini termal otellere kaydirdigini ifade etti.

Umur, "Özellikle Kütahya ve Afyonkarahisar gibi iller hem termal tesislerin merkezi oldu. Bu dönem iki ilimize ciddi bir rezervasyon akisi oluyor. Mevsimlerin kurak gitmesine üzüyoruz. Karsiz geçen kis mevsimi tatil tercihlerini de degistirdi. Hala bir çok kayak merkezinde yeterli derece de kar yok. Durum böyle olunca vatandaslar da tatil tercihlerini termal kaplicalardan yana kullaniyor. Otelimizde sömestir tatili boyuncu doluluk oranimiz yüz yüz" dedi.

Umur ayrica, tesislerindeki termal sularin böbrek taslarindan cilt hastaliklarina, sedef hastaligindan kireçlenmeye kadar birçok farkli saglik sorununda olumlu etkiler gösterdigi belirtti.

Kaynak: İHA