Gürkan, Bilkent Üniversitesi Kampüsünde Incelemelerde Bulundu

Son dönemlerde birçok alanda ciddi yatirimlar alan Malatya, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in girisimleriyle, egitim alaninda da ciddi yatirimlara imza atigi bildirildi.

Gürkan, Bilkent Üniversitesi Kampüsünde Incelemelerde Bulundu
Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan altyapi çalismalarinin yapildigi Battalgazi ilçesi Firinci Mahallesi’ndeki Bilkent Üniversitesi egitim kampüsü alaninda incelemelerde bulunan Gürkan, çalismalar hakkinda yetkililerden bilgiler aldi.

Egitim alaninda Malatya’ya ayri bir deger katacak olan Bilkent Üniversitesi Egitim Kampüsünün Malatyali çocuklar ve gençler için bir firsat oldugunu belirten Gürkan, insaat inceleme gezisinde yaptigi açiklamada, “Bilkent Üniversitesinin Malatya’da yapmis oldugu anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kampüs insaat alanini ziyaret ederek yapilan çalismalari yerinde görüp inceledik. Santiye sefimizden de aldigimiz bilgiler içerisinde lojman kisminin bir an önce yapilmasi noktasinda çalismalarin devam ettigini belirttiler. Ilkokul kismindaki insaat çalismalari da devam ediyor. Ilkokul kismindaki insaat çalismalarinin tamamlanmasinin akabinde ortaokul ve lise kismi yapilarak Malatya’daki ögrencilerimizin anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede burslu okuyarak üniversitede de Bilkent Üniversitesinin fakültelerinde veya baska fakültelerde okuyarak ögrenim hayatlarini burslu olmasi noktasindaki çalismalar yogun bir sekilde devam ediyor. Yapilan okullarin Malatya’da açilmasinin sebebi okulda ögrenim görecek olan ögrencilerin en az yüzde 75’inin burslu olarak okutulmasi 2006 yilinda çikan kanun çerçevesinde belirlendi. Insallah Malatya’daki zeki ögrencilerimiz Bilkent okullarinda okuyacaklar ve basarilariyla birlikte üniversitede de basarilarini devam ettirerek hem kendilerine hem ailelerine hem de toplumumuza faydali bir birey olacaklardir. Yatirimlarin Malatya’miza hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA