Avusturya Basbakani Nehammer, Bulgar Mevkidasi Donev Ile Görüstü

Avusturya Basbakani Karl Nehammer, Bulgaristan’daki temaslari kapsaminda Bulgaristan Basbakani Galab Donev ile bir araya geldi.

Avusturya Basbakani Nehammer, Bulgar Mevkidasi Donev Ile Görüstü
Avusturya Basbakani Karl Nehammer, Bulgaristan’daki temaslarina devam ediyor. Nehammer, Bulgaristan Cumhurbaskani ile yaptigi görüsmenin ardindan Bulgaristan Basbakani Galab Donev ile bir araya geldi.

Donev, Nehammer’e hitaben yaptigi açiklamada “Bizim ana önceligimiz Schengen üyeligi olacak. Bugünkü ziyaretin hem Bulgaristan, hem Avusturya, hem AB’ye bu yönde katki saglayacagina inaniyorum. Bulgaristan’in Schengen’e alinmasi güçlü ekonomik ortaklik ve hepimizin menfaatine olan sinirlarin daha iyi korunmasina neden olacak” dedi.

Nehammer ise yaptigi açiklamada, “Schengen alaninda problemler var ve biz onlara odaklanmak istiyoruz. Schengen bölgesinin bir sinirla daha genislemesi söz konusu olunca, bu sinirlarin güvenli olmasi sarttir” ifadelerini kullanarak, Bulgaristan- Türkiye sinirindaki güvenligin daha iyi olmasi ve mülteci akinin önlenmesine atifta bulundu.

Nehammer, “Avusturya Schengen’in iç sinirlarinda bulunmasina ragmen, 100 bin siginma dilekçesi aldi. Onlardan 75 bini ilk defa sunulan siginma müracaatlaridir. Bu insanlar Avusturya’ya gelmeden önce baska ülkelerden, baska sinirlardan geçti. Burada organize suç çeteleri ve uyusturucu ile insan kaçakçiligi söz konusu. Avusturya, Bulgaristan ve Romanya’yi katilim yolunda birakmayacak. Simdi çözülmesi gereken sinir güvenligi problemleri var” dedi.

Avrupa Komisyonu’ndan basta Bulgaristan- Türkiye sinirinin güvenligi ve mülteci akiminin engellenmesi için 2 milyar euro kaynak isteyecegini yineleyen Nehammer, AB’nin ana hedefinin dis sinirlarin korunmasi olmasi gerektigini vurguladi.
Kaynak: İHA