Her Gün Gittigi Findikliktan Dönmeyince Ekipler Seferber Oldu

Kocaeli’nin Kandira ilçesinde her gün gittigi findikligina gitmek üzere yola koyulan 77 yasindaki Salih Altun eve geri dönmedi. Yakinlarinin ihbari üzerine çok sayida jandarma, AFAD, AKUT, Orman Genel Müdürlügü ve bütün köy halki arama çalismalari yaparken Altun’dan henüz bir haber alinamadi.

Her Gün Gittigi Findikliktan Dönmeyince Ekipler Seferber Oldu
Olay, Kandira ilçesi Agaçagil Dereli Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah 11 siralarinda 77 yasindaki Salih Altun evden çikti. Altun’un evden en son her gün gittigi findikligina gitmek için elinde baltasiyla yola koyuldugu ögrenildi. Cep telefonu kullanmayan ve okuma yazmasi olmayan Altun, her gün döndügü saatte eve dönmeyince ailesi endiseye kapildi. Önce bütün köy Salih Altun’u aramaya basladi ardindan durum ihbar edildi. Ihbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri, jandarma arama kurtarma (JAK), jandarma komandolari, AFAD, AKUT ve Orman Genel Müdürlügü ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgede genis çapli inceleme baslatti. Aramalara jandarma iz takip köpekleri Dev ve Kor da katildi.

Ekipler, termal dron ile havadan arama çalismalari da baslatti. 3 çocuk babasi Salih Altun’un henüz izine rastlanmazken yakinlarinin merakli bekleyisi devam ediyor.

“Ilk defa böyle bir sey basimiza geliyor”

Babasinin sabah 11.00’de evden çikip bir daha dönmedigini söyleyen Salih Altun’un kizi Neslihan Altunay, “Annem, saat 11.00’den beri babamin olmadigini, 11.00’da çikip gittigini söyledi.

O saatten bu yana haber yok. Findikliga dogru gitmis, her gün gittigi yer orasi. Baska bir yere gitmez. Bir rahatsizligi da yok. Biraz gözünde sorun var ama o da damlasini, ilacini kullandiktan sonra sikinti olmuyor. Ilk defa böyle bir sey basimiza geliyor. En son bir komsumuz görmüs. Daga, yukari çiktigini söylemis. Ekipler gidip baktilar. Her tarafi aradilar” ifadelerini kullandi.

“Ögle saatlerinde karsilastik, elinde baltayla yoldaydi”

Kendisini en son ögle saatlerinde gördügünü belirten komsu Fahri Eren ise, “Saat 11.30 - 12.00 siralarinda, ögle saatlerinde yolda karsilastik. Elinde balta vardi. Süpürge baglayip buradan yilgina çikiyor. Tahminimiz öyle yani, yilgin agacina süpürge bagliyor. Birbirimizle görüssek garanti olurdu ama uzak mesafede karsilastik. Onun da telefonu yok benim de telefonum yok” diye konustu.

Kaynak: İHA