Üniversiteli Girisimci Ögrencilere 40 Bin TL'lik Destek

IKAF’23’e ev sahipligi yapacak olan Anadolu Üniversitesi ile 19 paydas üniversitede ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyesinde ögrenim gören ögrenciler IKAF’23 Winner Cup’ta takimlar halinde yarisacak. Girisimciligi desteklemek adina Anadolu Üniversitesi tarafindan düzenlenen yarisma Eskisehir Sanayi Odasi TOBB Eskisehir Genç Girisimciler Kurulu’nun sponsorlugunda gerçeklestirilecek.

Üniversiteli Girisimci Ögrencilere 40 Bin TL'lik Destek


Basvurular 23 Ocak - 5 Subat tarihlerinde

Genç girisimcileri tesvik etmek, girisimciligi desteklemek ve girisimcilik ruhunu gençlere asilamak adina düzenlenen yarismada degerli ödüller bulunuyor. Winner Cup çerçevesinde birinci olan takim 20 bin TL, ikinci 10 bin TL, üçüncü 6 bin TL ve dördüncü olan takim 4 bin TL para ödülünün sahibi olacak. Her üniversite kendi ögrencilerinden olusan proje takimlarini degerlendirecek ve aralarindan bir takimi yarisma için seçecek. Üniversitelerden yalnizca bir proje takimi IKAF’23 Winner Cup degerlendirme sürecine katilacak. Basvurularin 23 Ocak-5 Subat tarihleri arasinda IKAF’23 web sitesi ve sosyal medya hesaplarinda paylasilan Google Form üzerinden alinacagi yarismada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur basvuru formunun doldurulurken tüm bilgilerin eksiksiz olmasi.

Seçilen takimlar ARINKOM’da egitim alacak

Paydas üniversitelerin kariyer merkezleri kendi üniversitelerinden gelen proje basvurularini is fikrinin dayandigi problemin veya ihtiyacin önemi, sundugu çözüm önerisi, yenilikçi ve teknolojik yönü, pazar analizi, ticarilesme potansiyeli, insan kaynagi yeterliligi gibi degiskenlere göre degerlendirecek. Üniversitelerde yapilan ön degerlendirme sürecini geçen projeler ARINKOM tarafindan verilecek çevrimiçi is modeli gelistirme ve sunum egitimlerini alacak ve yine egitim sürecini tamamlayan takimlar arasindan 10 tanesi ARINKOM tarafindan belirlenen jüri üyelerince seçilerek finalde yarismaya hak kazanacak. Finale kalan 10 proje takimi 22 Subat’a kadar projelerini tamamlayarak teslim edecek ve 1-2 Mart’ta Eskisehir’de düzenlenecek olan finalde projelerini jüri üyelerine sunacak.
Kaynak: İHA