MHP Erzurum Il Baskani Adem Yurdagül'den Ali Babacan'a Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Il Baskani Adem Yurdagül, “DEVA’sizlar baktilar ki pabuç pahali, yan çizmeye basladilar!” dedi.

MHP Erzurum Il Baskani Adem Yurdagül'den Ali Babacan'a Tepki
MHP Erzurum Il Baskani Adem Yurdagül, IHA ve SIHA’larla ilgili olarak yaptigi açiklamasiyla elestirilerin hedefi olan Ali Babacan’in simdi de yanmasin diye kaz çevirmeye basladigini ileri sürdü. Türk savunma sanayinin yüz aki olan IHA ve SIHA’lar için “dokunacagiz” açiklamasi yapan Babacan’in, akla hayale sigmayacak bu açiklamasinin ardindan toplumun tüm kesimlerinden tepki gördügünü hatirlatan Baskan Yurdagül, “Biz de kendisini bu açiklamasi yüzünden beyin bulanikligi ve zihin karmasasi yasiyor olmakla suçlamistik. Ama belli ki, az demisiz. Çünkü yaptigi ikinci açiklamayla gösterdi ki, durumu bundan çok çok daha vahimdir!” diye konustu.

Devasiz Derde Düsmüsler

Terörist oldugu herkesçe bilinen ve halen cezaevinde olan Selahattin Demirtas için dahi özgürlük isteyen Ali Babacan’in IHA ve SIHA’lar konusundaki bu yaklasiminin hiç de sasirtici olmadigini dile getiren MHP Erzurum Il Baskani Yurdagül, “Güya o açiklamasiyla, rekabette esitsizlige vurgu yapmak istemis. Güya bu isleri neden sadece Baykar yapiyormus? Su kadarini söylemek isterim ki, bu konuda milli hissiyat ve hassasiyet sahibi olan herkes IHA ve SIHA’larin neler basardigina bakar, onlari kimin yaptigina bakmaz! Ancak Ali Babacan ve avanelerinin gözünü Cumhur Ittifakina karsi kin ve hirs bürüdügü için hakikati bile görmekten aciz hale gelmisler. Babacan simdi de kalkmis, yaktigi kazi çevirmeye çalisarak milletin akliyla dalga geçiyor. Meselenin rekabet meselesi olmadigi apaçik ortadadir ve bunu aziz milletimiz kadar Ali Babacan’in kendisi de bilmektedir. Ortada IHA ve SIHA’larla ilgili olarak çarpitilan ve saptirilan bir açiklama yoktur. Ortada hakikatler vardir, gerçekler vardir ve bu gerçek Ali Babacan da dahil olmak üzere altili masanin tüm ortaklarinin milli duyularini, hissiyat ve hassasiyetlerini kaybettikleri gerçegidir. Takke düsmüs ve kel bir kez daha görülmüstür. IHA ve SIHA açiklamasiyla Türkiye’nin gelecegine dönük niyetini açik eden Ali Babacan, milletin gözünden ve gönlünden düsmüs bir siyasetçi olarak batisini ve sonunu da yine kendi elleriyle hazirlamistir. Devasi olmayan dertlerine masalarda derman aramalari beyhude bir çabadir, bostur, bostan da ötedir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA