Isveç'te Kur'an-I Kerim'in Yakilmasi Taksim'de Protesto Edildi

Isveç’in baskenti Stokholm’de Kur’an-i Kerim’in yakilmasi Istiklal Caddesi’nde bulunan Isveç Baskonsoloslugu önünde protesto edildi.



Isveç’in baskenti Stokholm’de Kur’an-i Kerim’in yakilmasi nedeniyle Istiklal Caddesi’nde bulunan Isveç Baskonsoloslugu önünde toplanan vatandaslar tekbir getirip sloganlar atarak yasanan olayi protesto etti. Konuya iliskin Istanbul Alperen Ocaklari Il Baskanligi ile Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu üyeleri basin açiklamasi yapti. Istanbul Alperen Ocaklari Il Baskanligi adina açiklamada bulunan Il Teskilat Baskani Burak Tekin "Bu yapilan saygisizlik dünya üzerindeki 1,5 milyar Müslüman’a yapilmistir. Dün nasil Çin’e karsi kandasimiz olan Dogu Türkistan’in yaninda durduysak, bugün burada kutsalimiza yapilan saygisizca ve hayasizca eylemin karsisinda duracagimizdan hiç kimsenin süphesi olmasin" diye konustu.

Tekin konusmasinin devaminda "Bu eylemlere karsi en güçlü mücadeleyi verecegimizden kimsenin kuskusu olmasin.” seklinde konustu.



Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Baskani Kürsat Mican ise yaptigi açiklamada "Özellikle demokrasinin, insan haklarinin, medeniyetin besigi olarak kendilerini gören Avrupa’da, Isveç’te, özgürlük ve demokrasi olarak addedilip yüce kitabimiz, Kur’an-i Kerim’in yakilmasi, polis esliginde müsaade edilmesi alçakliktir, hainliktir. Bu irkçi, fasist siyasetçi, Islam düsmani daha önce de yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim’i ayaklari altina almistir. Biz devlet, millet, Müslümanlar olarak ciliz tepkilerle bu isi geçistirirsek ayni hakaretler, ayni ahlaksizliklar, ayni asagiliklar devam edecektir. Biz Müslümanlar olarak bütün Avrupa’nin ürünlerini boykot etmek zorundayiz. Isveç, özgürlük addederek bu yapilan ahlaksiz, igrenç eylemi dünyanin gözü önünde gerçeklestirdi. Devletimizden tekrar ricamiz, yüregimiz kaniyor. Ciddi bir yaptirim istiyoruz. Bizim kirmiziçizgimiz yüce Allah’in bizlere göndermis oldugu yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim asla yakilamaz ve hiçbir devlet tarafindan da asagilanamaz” ifadelerini kullandi. Grup, yapilan açiklamalarin ardindan Kur’an-i Kerim okuyarak dua etti.
Kaynak: İHA