Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Yazici Açiklamasi 'Istanbul'da Yaklasik 12 Bin Tane Sinav Görevlimiz Var'

Motorlu tasit sürücüleri kurslarinda direksiyon sinavlarina giren sinav görevlilerinin aldigi ücretlerin zamlanmasina iliskin, Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici Atasehir’de açiklamalarda bulundu. Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici, “Istanbul’da yaklasik 12 bin tane sinav görevlimiz var. Ülkemizin 4’te 1’indeki sinav uygulamalari Istanbul’da gerçeklesiyor. Böylesine büyük bir çalismayi yürüten ekibimizle biz de çok sik bir araya geliyoruz" dedi.

Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Yazici Açiklamasi 'Istanbul'da Yaklasik 12 Bin Tane Sinav Görevlimiz Var'
Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici, sinava giren ögretmenleri ve sürücü adaylarini pist alaninda denetleyerek, direksiyon sinavlarina giren sinav görevlilerinin aldigi ücretlerin zamlanmasina iliskin Atasehir Motorlu Tasitlar Sürücü Kursu Egitim ve Sinav Alani’nda açiklamalarda bulundu. Direksiyon sinavlarinda görev alan ögretmenlerin ücretlerine geçen yila oranla yüzde yüze varan artis gerçeklesti. Ögretmenler bu düzenlemeyi memnuniyetle karsiladi.

Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici, “Burada toplumumuzda çok önem arz eden bir çok insanimizi da trafik kazalarinda kaybediyoruz. Bununla ilgili her alanda devletimiz iyilestirme saglamaya çalisiyor. Yeni yollarin, otobanlarin yapilmasi, trafik düzenlemelerindeki gelismeler çok kiymetli. Ilgili bakanliklarimizin emekleri çok degerli ama biz de egitimciyiz ve suna da çok inaniyoruz, bu süreçlerdeki iyilismelerin temelinde egitim yatiyor. Hem sürücü egitimleri asamasinda hem bu asamadan sonra bizzat sinav uygulamasinda çok ortak bir hassasiyetle çalismalarimizi yürütüyoruz. Milli Egitim Bakanligimiz da buradaki hassasiyeti özellikle ögretmenlerimizin sinav uygulamalarindaki özverili çalismalarini çok yönlü olarak dikkate aliyor. " dedi.



“Istanbul’da yaklasik 12 bin tane sinav görevlimiz var”

Açiklamalarina devam eden Yazici, “Istanbul’da yaklasik 12 bin tane sinav görevlimiz var. Ülkemizin 4’te 1’indeki sinav uygulamalari Istanbul’da gerçeklesiyor. Böylesine büyük bir çalismayi yürüten ekibimizle biz de çok sik bir araya geliyoruz. Ögretmenlerimiz günde yaklasik 12 tane adayimizin sinavini gerçeklestiriyorlar. Sabah çok erken saatlerde basliyor. Cumartesi Pazar gerçeklesiyor sinavlar. Haftanin 5 günü çalisan meslektaslarimiz hafta sonu görev aldiklarinda da bu sinav uygulamasi içerisinde bulunuyorlar. Sabah erken saatlerde bir araya geliyoruz. Varsa uygulamada karsilasilan güçlükleri birlikte degerlendiriyoruz. Tabi beraberinde ilçelerimizde sinav komisyonlarimiz ve denetim elemanlarimiz var. Tabi en fazla emek araç içerisinde bulunan ögretmenlerimizin” diye konustu.



“Ögretmenlerimizin emekleri karsisinda aldiklari ücret az diye degerlendirildi ve bunun üzerinde yüzde yüze varan iyilestirmeler saglandi”

Levent Yazici, “Milli Egitim Bakanligimiz basta sayin bakanimiz bu süreçle ilgili düzenli bir iyilesme çalismasi yürüttü. Ögretmenlerimizin emekleri karsisinda aldiklari ücret az diye degerlendirildi ve bunun üzerinde yüzde yüze varan iyilestirmeler saglandi. Önümüzdeki günlerde de ögretmenlerimiz bunla ilgili görevleri aldikça ücretlerdeki iyilestirmeleri daha iyi görüyorlar” dedi.

Yapilan ücret artisindan memnun oldugunu belirten ögretmen Zakir Sahin, “Bir kaç senedir burada sürücü kurslarimizi yapmaya devam ediyoruz. Geçtigimiz sene ile bu sene arasinda ciddi bir artis söz konusu. Gayet memnun edici oldu. Bu sekilde burada sinavlarimiza devam ediyoruz. Geçen sene 430 civari verilirken bu sene 916 TL veriliyor. Izin günümüzde geliyoruz özellikle” diye konustu.

Ögretmen Metin Sentürk, “1997 yilindan beri sinavlara giriyorum. Yüzde yüzün üzerinde bir artis oldu. Tesekkür ediyoruz ve memnunuz. Açikçasi önceden çok gelmek istemiyordum. Yeterli gelmiyordu. Ciddi bir emek veriyorduk” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA