Didim'in Güzellikleri Masallarda Tanitiliyor

Didim Kaymakamligi, Didim Belediyesi ve Didim Ilçe Milli Egitim Müdürlügü arasinda imzalanan protokol ile hazirlanan ‘Didim Masalini Anlatiyor" kitabi tanitimi yapildi.

Didim'in Güzellikleri Masallarda Tanitiliyor


Didim’e bagli Akbük Nurullah Kocabiyik Ilkokulu’nda gerçeklesen tanitim toplantisina Didim Ilçe Kaymakami Can Kazim Kuruca, Didim Belediye Baskan Yardimcisi Yusuf Deveci, Garnizon Komutani Albay Ali Saçan, Didim Ilçe Jandarma Komutani Mustafa Gani Solak, Didim Ilçe Milli Egitim Müdürü Sakir Sait Üstündag, Didim masalini yaziyor proje ekibi, okul ögretmenleri, ögrenciler ve veliler katildi.



Kitabin tanitim toplantisinda konusma yapan Proje Koordinatörü Özlem Bayrak Mutluay, amaçlarinin, projenin baslangiç noktasini güzel ve tarihi kültürel degerlerle örülü Didim’i tüm Türkiye’ye hatta dünyaya tanitmanin ve Didim’in anlatacaklarini çocuklara ulastirmanin büyük sorumlulugu oldugu belirtti.

Mutluay, 10 kitaptan olusan 1000 adet kitap seti yani 10 bin adet kitabin basildigini ifade ederek, “Didim Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Proje ekibimiz olusturulduktan sonra yaptigimiz toplantilarda Didim’i anlatabilecegimiz ve çocuklarimiza ulasabilecegimiz en güzel aracin masallar olduguna karar verdik. Çünkü ögrencilerimizin yasadigi toplum ve onun deger yargilariyla bütünlesirken çevreye ve baska insanlara, baska canlilara karsi duyarli olmasini, hayaller kurabilmesini, Didim’i kesfe çikmaya hazir hale gelmesini saglayabilecek Didim’in anlatacaklarini dinlerken farkli evrenlerin kapilarini aralamalarina anahtar olabilecek masaldan güzel bir araç yoktu. Böylece Didim ve masallar birlesmis Didim Masalini Anlatiyor Projesi çalismalari baslamis oldu. Proje ekibimiz Didim’in hangi yönlerinin masallarimizda yer alacagini kararlastirdiktan sonra çesitli geziler, arastirmalar, söylesiler yapti ve masallarimiz ortaya çikmaya basladi.

” dedi.

Konusmanin ardindan kitapla ilgili ögrencilerin oyunculugunda çekilen tanitim videosu izlendi.

Didim Kaymakami Can Kazim Kuruca ise “Didim Masalini Anlatiyor projesi gerçekten çok güzel. Proje hem Didim’i anlatan hem de ögretmenlik ve egitim sanatinin bütün inceliklerini bu güzel ekip tarafindan çok güzel konusturuldugu mükemmel bir proje olmus. Didimliler olarak çok sansliyiz. Özel bir yerde yasiyoruz. Sadece bize ait olmayan, Dünya kültür mirasinin bir parçasi olan Milet ve Apollon gibi çok kiymetli tarihi eserlerin bulundugu ve binlerce yillik geçmisi olan bir sehirde, sehrin son mirasçilari olmanin ayricaligini yasiyoruz. Sehrin sahip oldugu kadim kültürü yasatmak, kendi ögrencilerimizle ve Türkiye’nin ve dünyanin dört bir yanindaki ögrencilerimizle bulusturmak görev ve sorumlulugumuz. Bu hedefler Didim Masalini anlatiyor projesi baslatilmis. 3 yillik proje ve büyük bir emekten bahsediyoruz. Kitaplarda sadece Didim’in kültürünü görmüyoruz. Didim’e ait olan her seyi görüyoruz. Apollon, Milet, zeytin ve incir agaçlari da bu proje içerisinde yer aliyor. Çocuklarin kalbine gidecek en güzel yolu, masallari seçmisler. Didim’de ki her sey masala dönüsmüs. Didim’de 72 ayri ülkeden misafirlerimiz yasiyor. Onlar için de proje, Türkçe ve Ingilizce olmak üzere çift dilli olarak hazirlanmis. Görme engelli kardeslerimizde projeden istifade edebilsin diye bütün masallar iki dilde seslendirilmis.” Ifadelerini kullanarak, projede emegi geçenlere tesekkür etti.

“Didim Masalini Anlatiyor” projesinde 10 kitaptan olusan 1000 adet kitap seti yani 10 bin adet kitap basildi. Kitap, görme engelliler için seslendirilirken, ayni zamanda Türkçe ve Ingilizce olmak üzere iki dilde basildi.

Konusmalarin ardindan projede emegi geçenlere tesekkür belgesi ve plaket takdim edilerek, hatira fotografi çekildi.
Kaynak: İHA