Bozova Üretilen Narlar Avrupa'ya Ihraç Ediliyor

Sanliurfa’nin Bozova ilçesinde yetistirilen narlar basta Almanya ve Ingiltere olmak üzere Avrupa’nin bir çok ülkesine ihraç ediliyor.

Bozova Üretilen Narlar Avrupa'ya Ihraç Ediliyor
Sanliurfa’nin Bozova ilçesinde üretilen narlar, belediyeye ait soguk hava deposunda muhafaza edildikten sonra basta Almanya ve Ingiltere olmak üzere Avrupa’nin bir çok ülkesine ihraç ediliyor. Tesiste paketlenen narlar, tirlara yüklenerek Avrupa’nin yolunu tutuyor.

Narlarini Bozova Belediyesi Soguk Hava Deposunda muhafaza ettikten sonra Avrupa ülkelerine gönderen, GAP-Urfa Tarimsal Kalkinma Kooperatif Baskani Mahmut Avci, “Ilçemizde yetistirilen narlarimizi mevsiminde toplayarak belediyemizin soguk hava deposunda muhafaza ederek yilin belirli tarihlerinde ihtiyaca göre Almanya ve Ingiltere’ye ihraç ediyoruz. Ilçemizin en büyük eksikliklerinden biri olan modern soguk hava deposunu ilçemize ve biz üretici ve halkimiza kazandiran Belediye Baskanimiz Suphi Aksoy ve tüm ekibine tesekkür ediyorum. Bugün burada ilçemizde yetistirilen narlarin Avrupa’ya ihraç edilmesinde belediye baskanimizin emegi çoktur. Yillik olarak ilçemizden Avrupa’ya yaklasik olarak 300 ton nar ihraç ediyoruz. Ihracatin yani sira ilçemizde istihdama da katki sagliyoruz. Önümüzdeki yil ihracat rakamini iki katina çikarmayi hedefliyoruz. Ilçemizde yetistirilen narlari Avrupa’ya ihraç etmemiz bizleri ayrica gururlandirmaktadir’ dedi.

Soguk hava deposunda muhafaza edilerek Almanya ve Ingiltere’ye ihraç edilen narlari yerinde inceleyen Belediye Baskan Yardimcisi Abdüsselam Öncü, “Bugün belediyemize ait soguk hava deposundan Avrupa’ya ihraç edilen narlari görmek bizleri de sevindirmistir. Belediye Baskanimiz Suphi Aksoy göreve geldigi ilk gün büyük bir eksiklik olarak gördügü soguk hava deposunu ilçemize kazandirdi. Belediye baskanimiz tek bir sevdasi vardir, o da Bozova’ya hizmet askidir. Bugün burada Almanya ve Ingiltere’ye nar ihracatini yapan GAP-Urfa Tarimsal kalkinma Kooperatifi Baskani Mahmut Avci’yi ve ekibini bende tebrik ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA