Balik Tezgahlarinda Hamsi Bollugu Yasaniyor

Istanbul’daki balik tezgahlarinda hamsi bollugu yasaniyor. Bu sene fiyati 100 TL civarina kadar çikan hamsi, 50 TL’ye kadar düstü. Balikçilar, vatandaslarin fiyat düsüsü nedeniyle hamsiye yöneldigini söyledi.

Balik Tezgahlarinda Hamsi Bollugu Yasaniyor


Balik tezgahlarini palamuttan sonra hamsi süslemeye basladi.

Palamutun çekilmesiyle küçük baliklar gün yüzüne çikmaya basladi.

Vatandas ise hamsiye yöneldi. Kilosu 100 TL’ye kadar çikan hamsi 50 TL’ye kadar düstü. Havanin sogumasiyla baligin daha da bollasacagini belirten balikçilar, fiyatlarin gerileyebilecegini söyledi.



“Hamsi bol çikmaya basladi”

Hamsi bollugu oldugunu belirten balikçi Samet Balyemez, “Hamsinin fiyati bu sene çok fazla düsmemisti ama bu gün 50 TL’den satiyoruz. Kilosu 100 TL’den 50 TL’ye kadar düstü. Istavrit 100 lira, çinekop 150-200 lira arasinda degisiyor. Havalar sicak seyrediyor, çinekop soguk havalari sever. Havalar soguk olsaydi, mevsimine göre havayi yasasaydik su anda çinekop bollugu yasayacaktik. Geçen sene bu zamanlarda lüfer bollugu yasanmisti, 35-40 liraya kadar satmistik. Bu sene ilk zamanlarda palamut bollugu yasamistik. Mayis’in ilk günü sezon kapanacak. Sezon kapanana kadar mevsim sicakliklari normal seyrinde giderse bolca çinekop, hamsi, lüfer yiyebilecegiz. Tüm baliklarda bir azalma var ama hamsi aksine bol çikmaya basladi.

Palamutun neredeyse tamamen denizlerden çekilmesiyle küçük baliklar bollasiyor” seklinde konustu.



Havanin baliklardaki etkisine deginen Balyemez, “Hava sogudugu zaman baliklar çok fazla gezmez ve ürerler. Hava sicak oldugunda sürekli hareketli olurlar ve üreyemezler. Su an hamsiye talep fazla. Havalar sogudugu anda istavrit, çinekop ve hamsi bollugu görecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Balik almaya geldigini belirten vatandas Alaattin Çelikipek, “Aksam yemegi için 2 kilo istavrit aldim. Su an balik yemenin tam sezonu. Ayda bir kere de olsa balik yeriz. Fiyatlar gayet normal, ne çok pahali ne çok ucuz mevsimine göre iyi fiyatlar” dedi.



Göktürk’ten balik almaya geldigini ifade eden vatandas Nazim Gül, “1.5 kilo istavrit aldim 110 lira para verdim. Ailem istavriti çok seviyor onun için aldim. Göktürk’ten buraya balik almak için geldim” diye konustu.

Kaynak: İHA