Bakan Kurum'dan, Roman Vatandaslar Için Yapilan Konutlara Iliskin Sosyal Medya Açiklamasi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabindan Roman vatandaslarin yasadigi bölgelere yönelik yapilan konut uygulamalarina dair paylasimda bulundu.

Bakan Kurum'dan, Roman Vatandaslar Için Yapilan Konutlara Iliskin Sosyal Medya Açiklamasi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Roman vatandaslarin bulundugu bölgelerde yapilacak özel sosyal konut projesine iliskin resmi sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Ille de roman olsun. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi Roman vatandaslarimiza yönelik özel sosyal konut projemiz için hizla çalisiyoruz. ‘Her Roman’a Bir Yuva’ hedefiyle Romanlarimiza yakisir evler yapacagiz. Modern, ferah, güvenli evler" ifadelerini kullanarak örnek ev tasarimlarini paylasti.

"Bugüne kadar toplamda 5 bin 133 konut teslim edildi"

Bakanlik’tan yapilan açiklamada ise, bugüne kadar toplamda 5 bin 133 konutun “Planli Kentlesme ve Konut Üretim Seferberligi” yapilan gecekondu dönüsüm (kentsel yenileme) programi dahilinde Roman vatandaslara teslim edildigi ve konut uygulamalarina yönelik çalismalarin devam ettigi belirtildi. Toplu Konut Idaresinin (TOKI) sürdürdügü kentsel dönüsüm projeleri ile Istanbul Fatih’te, Yalova Baglarbasi’nda, Edirne Menzilahir’de, Istanbul Çatalca’da, Bursa Mustafakemalpasa Yenidere’de, Istanbul Sarigöl’de “Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Projeleri” gelistirildigi, ayrica Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi ile Roman vatandaslar için konutlar üretildigi vurgulandi.

Ayrica Izmir’in Selçuk ilçesi Zafer Mahallesi’nde 98 konutun yapimina iliskin projelerin bitirilerek ihale sürecine baslandigi, Kocaeli’de yapilmasi düsünülen 300 konutun proje tasarimlarinin tamamlandigi aktarildi.

Bununla birlikte Bakanligin Yapi Isleri Genel Müdürlügü tarafindan Izmir Konak Ikiçesmelik mevkiinde iki sokakta toplam 36 konutta cephe iyilestirme yapim sürecinin devam ettigi hatirlatilarak; proje çerçevesinde mahallenin yasayan dokusunun estetik, canli ve konforlu hale getirilmesinin amaçlandigi ifade edildi.

Açiklamada, Çanakkale Arslanca’da 60 konutun proje süreci tamamlanarak yapim ihalesinin gerçeklestirildigi, Edirne Kesan’da ise 120 adet konut ve 11 adet ticari birim proje çalismalarinin devam ettigi belirtildi.

"12 ili kapsayacak"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in son olarak açikladigi sosyal konut projesi ise 12 ili kapsayacak, "Her Roman’a Bir Yuva" anlayisiyla yola çikilan projede basta Izmir, Edirne, Çanakkale, Aydin gibi Roman vatandaslarin yogun olarak yasadigi yerlerde uygun ödeme imkanlariyla ev sahibi olabilmelerinin önü açilacak.
Kaynak: İHA