Ücretsiz Yemege Ögrencilerden Tam Not Açiklamasi 'Anne Eli Degmis Gibi'

Milli Egitim Bakanliginin ’egitime sosyal destek’ politikasi dahilinde Bayburt genelinde yaklasik 3 bin 650 ögrenci ücretsiz yemek hizmetinden yararlaniyor.

Ücretsiz Yemege Ögrencilerden Tam Not Açiklamasi 'Anne Eli Degmis Gibi'
Tasimali egitim bünyesindeki bin 667 ilkögretim, 978 ortaögretim ve 140 özel egitim olmak üzere toplamda 2 bin 785 ögrenciye ücretsiz yemek destegi saglanirken merkezdeki 56 okul öncesi ve pansiyonlarda kalan 812 ögrenciyle birlikte bu sayi 3 bin 600’ü geçiyor.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, 15 Temmuz Imam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek ögrencilerle öglen yemeginde bir araya geldi. Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Sube Müdürü Muammer Simsek ile birlikte okulun yemekhanesinde incelemelerde bulunarak ücretsiz yemek hizmeti hakkinda okul yöneticilerinden bilgi aldi. Ögrencilerle yemekte sohbet eden Güney, ögrencilere yemeklerden memnun olup olmadiklarini sordu, ögrenciler ise yemeklerin güzel oldugunu, severek yediklerini ve lezzetlerinin evde pisen yemekten farksiz olduklarini söylediler.

Ücretsiz yemek hakkinda açiklamalarda bulunan Güney, "Bakanligimizin kararlilikla sürdürdügü egitime sosyal destek politikasi dahilinde Bayburt genelinde 3 bin 653 ögrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden istifade ediyorlar. Çocuklarimiz burada adeta anne eli degmis yemekleri yiyorlar. Yemeklerin tamaminin bittigine de sahit oluyoruz. Gida mühendislerimizin denetiminde anne yemekleri pisiyor ve ögrencilerimizin karinlari bu sekilde doyuyor. 6 Subat itibariyle de tüm okul öncesi ögrencilerimizin yemek ihtiyacini karsilayacagiz. Toplamda ilimizdeki ücretsiz yemek hizmetinden faydalanan ögrenci sayisini 5 bin 300 civarina çikarmayi amaçliyoruz" ifadelerini kullandi.

Okul yemekhanesinde yemek yiyen 7’nci sinif ögrencisi Belinay Fatma Kara isimli ögrenci ise yedigi yemege tam not vererek, "Yemekhanede verilen yemeklerin çok lezzetli oldugunu söyleyebilirim ve bu yemekler bize ücretsiz olarak veriliyor. Yemeklerin tadi annemizin yemeklerine benziyor, annemiz yapmis gibi, tadi tuzu yerinde. Yemekhanemiz çok güzel, çok temiz, yemekler de ayni sekilde çok güzel" seklinde konustu.

Kaynak: İHA