Usaklilar 2022'Yi Kültürel Ve Sanatsal Faaliyetlerle Dolu Dolu Geçirdi

Usak Belediyesi 2022 yilinin her gününde Usaklilara kültürel ve sanatsal etkinlikler sundu.

Usaklilar 2022'Yi Kültürel Ve Sanatsal Faaliyetlerle Dolu Dolu Geçirdi


Usak Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan yil içinde düzenlenen kültürel ve sanatsal faaliyetlerde 20’den fazla konser, 23 tiyatro gösterimi, 21 söylesi ve 20’yi askin sergi, çocuk senligi, Modafest, Gençfest, Gurbetçi festivali gibi etkinlikler düzenlendi.

Usaklilar, neredeyse yilin 365 gününü kültürel ve sanatsal etkinliklerle geçirdi.

Konserlere Türkiye çapinda taninmis ve ünlü sanatçilar katilirken, söylesilerde de Prof. Dr. Yavuz Dizdar, Mustafa Karatas Hoca, Serdar Tuncer gibi bilim ve ilahiyat dünyasinin saygin isimleri yer aldi.

“Gelecegin dünyaca ünlü sanatçilarini Usak’ta yetistiriyoruz”

Güzel sanatlar konusunda Usak’tan ulusal ve dünya çapinda taninmis sanatçi çikarmayi hedeflediklerini belirten Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, “Usak Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüz tarafindan 2022 Yili içerisinde halkoyunlari, gitar, keman, resim ve baglama gibi 6 bransta toplam 246 ögrenci Akademi Usak Egitim ve Sanat Platformundaki kurslarda egitim almistir. Sanat Akademimizin yetistirdigi sanatçilarin ilerleyen yillarda Usak’in adini tüm dünyaya duyuracagina inaniyorum” dedi.



“USMEK’de 4482 Usakli meslek ve beceri sahibi oldu”

Meslegi olmayan Usaklilara, özellikle ev kadinlarina meslek edindirmek, ev ekonomisine katkida bulunmalarini saglamak ve el becerilerini gelistirmek için kurulan Usak Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü USMEK birimi hakkinda da bilgi veren Çakin; “USMEK kurs merkezinde 32 bransta bugüne kadar toplam 4482 kursiyerimize hayat boyu ögrenme faaliyetleri çerçevesinde nitelikli ölçülü ve yaygin bir egitim sürecini sürdürmektedir. Ayrica gelisen ve degisen dünyamizda daha etkili, daha vizyoner bir nesil yetistirmek adina yeni kurs merkezlerimiz ve her gün artan kursiyerlerimizle sanatsal ve mesleki alanlarda degerli usak halkimiza hizmet vermeyi bir borç biliriz” ifadesini kullandi.

“2022 yili Usak’in kültürel ev sanatsal alanda bir siçrama yili olmustur”

Usak’in cografi olarak Ege ve Iç Anadolu Bölgesinde bir geçis güzergâhinda yer aldigina dikkat çeken Çakin, “Usak her türlü kültürel ve sanatsal etkilesimlere açik bir cografyada yer aliyor. Usak Belediyesi olarak bizde kültürel ve sanatsal etkinliklerimizde bu konumundan yararlanmaya çalisiyoruz.

Güzel Usak’imizin gerek kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle gerek folkloruyla gerekse yöresel lezzetleriyle ülkemizin her platformunda konusulmasini ve taninmasini istiyoruz.

Belediyemizce düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklerde, sadece Usak halkinin eglenmesini ve bos zamanlarini degerlendirmesini planlamiyoruz. Ayni zamanda, Usak’in tanitiminda da önemli roller oynamasini sagliyoruz.

Örnegin; Usak’in Kurtulusunun 100. Yili etkinlikleri çerçevesinde ilimizde konser veren Anadolu Rock’unun sevilen ismi Kiraç, bir Usak türküsüne Usak konserinden görüntüler esliginde bir klip çekti. Usak’taki kültürel ve sanatsal aktiviteler için gelen ünlü isimler Usak’i tanidi. Usak Belediyesi olarak, yerel yönetimlerin kültürel ve sanatsal degerlere verdigi destek ve yaptiklari yatirimlarin o ile büyük bir marka degeri kazandirdiginin bilincindeyiz. Biliyoruz ki; modernlesen dünyada güzel kentimizi dünya kentleri arasinda ön plana çikaracak en önemli unsur; o kentin kültürel ve sanatsal yönünü en iyi sekilde tanitmaktir” dedi.

Kaynak: İHA