Ünverdi Açiklamasi 'Zor Bir Yilda Gazi Sehrimiz En Yüksek Ihracata Ulasti'
GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Gaziantep’ten 2022 yilinda 10 milyar 523 milyon 349 bin dolarlik ihracatla bugüne kadarki en yüksek ihracat rakamina ulasildigini kaydetti.

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan açiklanan aralik ayi ihracat rakamlarini degerlendiren GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Gaziantep’in 2021 yilinda ihracatinin 10 milyar 92 milyon 165 bin dolar oldugunu belirterek, Gaziantep’in 2022 yilinda yüzde 4,3’lük artisla 10 milyar 523 milyon 349 bin dolarlik ihracat gerçeklestirdigini söyledi.
Yilin son ayinda ise Gaziantep’ten 903 milyon 746 bin ihracat yapildigini dile getiren Ünverdi, Gaziantep’in bu rakamlarla en fazla ihracat yapan iller arasinda hem aylik hem de yillik bazda 6. sirada yer aldiginin altini çizdi. Ünverdi, 2023 yili için ise asilmasi gereken en büyük sorunlarin basinda yüksek enflasyon konusunun geldigini belirterek, enflasyonun makul seviyelere inmesi ve buna bagli olarak hayat pahaliliginin önüne geçilmesinin öncelik oldugunu kaydetti.
Uzun süreli zamlarin ardindan sanayi elektriginde yüzde 16’lik indirim yapilmasinin moral verici oldugunu kaydeden Ünverdi, “Üretim fiyat endeksinin tüketici fiyat endeksinin iki kati oraninda arttigi bir ortamda sanayicinin maliyeti ne kadar azalirsa ürün fiyatlari da o oranda azalacaktir. Sanayi elektriginde oldugu gibi diger enerji ve girdi maliyetlerinde indirime gidilmesi, en azindan stabil tutulmasi halinde bunun enflasyona olumlu yansimalari olacaktir. Yüksek enflasyon algisini da atilacak benzer adimlarla kirmak zorundayiz, sürdürülebilir bir ekonomi için acil olarak bunu basarmaliyiz” diye konustu.
Gaziantep Sanayi Odasi olarak hem is dünyasinin yasadigi sorunlarin çözümü hem de kent sanayisinin yeniliklere hazir olmasi için ellerinden gelen çabayi gösterdiklerini kaydeden Ünverdi, açiklamasini söyle tamamladi: “Kosullar ne olursa olsun Gaziantep olarak, ülke olarak üretmek ve ihraç etmek zorundayiz. Bu sebeple sanayimizdeki sürdürülebilirlik için yesil dönüsüm, yüksek teknoloji, verimlilik, mesleki egitim ve buna bagli olarak sanayinin beklentilerine cevap verebilecek nitelikli elemen yetistirilmesi, yeni organize sanayi bölgeleri ile yatirim alanlarinin genislemesi, kadin ve genç girisimci sayisinin artmasi, ihracati gelistirecek projelerle daha fazla pazara ulasmak, mevcut pazarlarimizdaki payimizi artirmak ve ihracat birim degerlerimizi yükseltecek çalismalar gerçeklestirmeye devam edecegiz. Cumhuriyetimizin 100. yilinda daha da büyük bir motivasyonla, üretim, ihracat ve istihdamimizi hep birlikte çok daha yukari tasiyacagiz. Ülkemizin gelismesi için tas üstüne tas koyan herkese tesekkür ediyor, 2023 yilinin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum.”
