Su-Mekan'da Kadinlar, 8 Atölye 15 Farkli Bransta Egitim Aliyor

Kadinlarin sosyal hayatta daha güçlü olmalari için çabalayan Sultangazi Kadin Kültür Sanat ve Mesleki Egitim Akademisi(SU-MEKAN), 8 Atölye 15 farkli bransta egitim vererek kadinlara kendilerini gelistirirken ev ekonomisine katkida bulunma firsati da sunuyor.

Su-Mekan'da Kadinlar, 8 Atölye 15 Farkli Bransta Egitim Aliyor
Sultangazi Belediyesi’nin kadinlari sosyal hayatta desteklemek amaciyla hayata geçirdigi Sultangazi Kadin Kültür Sanat ve Mesleki Egitim Akademisi (SU-MEKAN), faaliyetlerine hiz kesmeden devam ediyor. SU MEKAN, içinde barindirdigi Aile destek Merkezi’nde psikolog ve aile danismanlariyla bireysel terapi vererek kadinlara yalniz olmadigini hissettirirken, spor merkeziyle saglikli bir yasam için bahaneleri ortadan kaldirmaya yardimci oluyor. Akademide en çok ragbeti ise kadinlara hobi ve meslek edindiren atölyeler görüyor. Yemek, kuaförlük, el sanat teknolojisi, müzik ve gösteri sanatlari, bilgisayar, resim, çini, egitim ve seminer atölyesi olmak üzere 8 atölye 15 bransta egitim veriliyor. Kadinlar, üretmelerinin yani sira kendilerini gelistirecek egitimler de aliyor. Kur-an-i Kerim, isaret dili, akrilik boya, resim-sanat egitimi, dikis, modelistlik, yas pasta yapimi, ileri seviye pastacilik, bilgisayar, diksiyon, çocuk gelisimi, amigurumi, kuaförlük, kuaförlükte hijyen okuma-yazma branslariyla kadinlar sosyallesirken kendilerini de gelistiriyor. Her yil egitim-ögretim dönemiyle baslayan, yilsonunda uygulama ve sinava tabi tutulan katilimcilar basarili olmalari durumunda Milli Egitim Bakanligi onayli sertifikalarini almaya hak kazaniyor. Aldigi egitimlerle meslegi ile koluna altin bilezik takan katilimcilar, kalfa ve ustalik sinavlarina da girebiliyor. Basarili olan katilimcilar, aldiklari egitim sayesinde isterlerse kendi islerinin patronu olabiliyor ya da sevdigi bir iste çalisabiliyor.

“Güçlü kadinlar, güçlü nesilleri yetistirecektir”

Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Eylül 2022’de baslayan ve Haziran 2023’e kadar sürecek atölye egitimlerinde suan 360 katilimcimiz var. Talebe göre dönem içerisinde sinif sayilarimizi da artiriyoruz ve bu bizi mutlu ediyor. Alaninda uzman isimlerin verdigi egitimler, uygulamali sinavla son buluyor. Basarili olan kadinlarimiz sertifikalarini alarak kendilerini gelistirmenin yani sira is hayatina da atilma sansi yakaliyor. Birçok katilimcimizin hobi olarak basladigi ugraslari, meslekleri oldu. Hep söyledigimiz gibi, bir toplumun gelismesini istiyorsak kadinin rolünü ve etkinligini artirmaliyiz. Güçlü kadinlar, güçlü nesilleri yetistirecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA