Mersin'de Büyüksehir Belediyesinden Vatandasa Yemek Destegi

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi bünyesinde, merkez ve Tarsus’ta hizmet veren ashanelerde bugüne kadar pisen 4 milyon paketi asan yemek, vatandaslarin sofralarina ulasti.

Mersin'de Büyüksehir Belediyesinden Vatandasa Yemek Destegi
İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer öncülügünde büyüksehir, sosyal belediyecilik anlayisiyla vatandaslarin zor zamanlarinda daima yaninda oldugu belirtildi. Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenisehir ve Tarsus ilçelerinde yasayan yoksulluk, engellilik, yaslilik veya saglik sorunu gibi nedenlerden dolayi evde yemek yapamayan ve ihtiyaç sahibi olduklari tespit edilen vatandaslara, haftanin 5 günü tek ögün olmak üzere ücretsiz yemek hizmeti verildigi aktarildi. Merkez ashanede bin 163 haneye haftalik 2 bin 656 kisilik, Tarsus ashanede ise 320 haneye haftalik 502 kisilik yemek çikarildigi, bugüne kadar mahalle mutfaklarindan verilenler de dahil olmak üzere, vatandaslara ulastirdigi yemek sayisi 4 milyon paketi astigi kaydedildi.

"Vatandaslarimiza bugüne kadar 4 milyon paketin üstünde yemek ulastirdik"

Büyüksehir Belediyesi olarak, çesitli sebeplerden dolayi evde yemek yapamayacak durumda olan vatandaslari tespit edip, onlara hafta içi her gün saat 11 ile 15 arasinda ücretsiz yemek servisi yaptiklarini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmet Uzmani Mustafa Gönen Dabak, "Bu hizmetten faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz, Alo 185 veya TEKSIN üzerinden basvuru yapabilirler. Hafta içi her gün doyurucu porsiyonlarda yemeklerimiz, saat 11 ile 15 arasinda vatandaslarimiza ulastiriliyor. Mahalle mutfaklarinda verilen yemeklerle birlikte, bugüne kadar vatandaslarimiza ulastirdigimiz yemek paketi sayisi 4 milyonu geçti. Bundan sonraki süreçte de, gida ve diger sosyal yardimlari ulastirmaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

Akdeniz ilçesi Günes Mahallesi’nde yasayan 80 yasindaki Rahime Erdogan, büyüksehirin yemek hizmetinden çok memnun oldugunu söyleyerek, “Memnunuz, Allah razi olsun. Yemek yapamiyorum, bir oglum var o da magdur. Allah verenlerin hayrini kabul etsin. Emegi geçenlere tesekkür ederim. Yemekler güzel. Benim yaptigim yemeklerden hiç farki yok, daha da güzel. Ben et koyamiyorum, onlar her yemege et koyuyor, daha ne isteriz" diye konustu.

Kaynak: İHA