Maltepe'den Dünyanin Dört Bir Yanina 'Atatürk Parki' Çagrisi

Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, yilin ilk meclis toplantisinda Cumhuriyet’in 100’üncü yili için hem resim çalistayi yaptiklarini hem de dünyanin dört bir yanindan kardes belediyelere ‘Atatürk Parki’ çagrisinda bulunduklarini belirtti.

Maltepe'den Dünyanin Dört Bir Yanina 'Atatürk Parki' Çagrisi
Maltepe Belediye Meclisi’nin ocak ayi olagan toplantilari basladi.

Maltepe Belediye Baskani ve Meclis Baskani Ali Kiliç’in yönettigi toplanti, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

2023 yilinin ilk belediye meclis toplantisinin açilis konusmasini yapan Kiliç, 2023’ün hayirli bir yil olmasini dileyerek, “Rabbim birligimizi, beraberligimizi pekistirsin. Farkli düsüncelerimiz olabilir farkli düsünebiliriz ama unutmamamiz gereken bir sey var ki baska Türkiye yok. Hep birlikte huzur, baris ve kardeslik içinde yasayacagimiz bir yil ve yillarimiz olsun” dedi.



"Cumhuriyet’in 100’üncü yilina 100 resimle katki sunacagiz"

Cumhuriyet’in 100’üncü yilina 100 resimle katki sunacaklarini belirten Kiliç, “Cumhuriyet’in 100’üncü yilinda 100 tablo sergisine 100 ressam arkadasimizla basladik. Ilk asamada komsu ülkeler Iran, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Rusya’dan baslayarak Balkanlar’da Arnavutluk, Bulgaristan Yunanistan gibi ülkelerden sanatçi dostlarimizi Maltepe’ye davet ediyoruz. Bu arkadaslarimiz basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyet, demokrasi, insan haklari, esitlik konularini isleyen tablolar yapacaklar. Bu tablolarimizi 30 Agustos Zafer Bayrami’ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’na kadar Maltepe’de ve Istanbul’un degisik yerlerinde sergileyecekler. Bu sergiyi kardes ülkemiz Azerbaycan yetkilileri geçtigimiz yil kültür baskenti ilan edilen Susa kentinde sergilemek istediklerini müjdelediler. Simdiden hayirli olsun” diye konustu.



Yurt disindaki kardes kentlere Atatürk Parki çagrisi

Cumhuriyet’in 100’üncü yilinda sanatla halklar arasi baris ve kardeslik çalismalarina devam edeceklerini ifade eden Kiliç, “Bu çerçevede bütün mevkidaslarimiza ve belediye baskanlarimiza bir çagrida bulunmak istiyorum. 100’üncü yilda en zor kosullarda dünya harbini yasamis, üç darbe yasamis Türkiye Cumhuriyeti’nden bahsediyoruz. Islam ülkeleri içinde demokratik ve parlamentosunu belirleyen bir ülke vatandasi olmanin gururunu yasiyoruz. Maltepe Belediyesi olarak bir çagrida bulunmak istiyorum. Yurt disindaki bütün kardes kentlerimize birer Atatürk Parki ve Atatürk heykeli dikilmesi çagrisinda bulunuyoruz. Biz ilk adimimizi attik. Maltepe Belediyesi’yle yurt disinda kardes olan bütün kardes kentlerimize mektuplarimizi yazdik. Saniyorum 2 bin 300 civarinda kardes kent var Türkiye genelinde, yurt disinda. Bu çagri karsilik bulursa 100’üncü yilda çok anlamli bir eylemi yapmis bulunacagiz. Simdiden hayirli olmasini temenni ediyorum“ diye sözlerine devam etti. Maltepe adina gurur verici bazi raporlarin gelmeye devam ettigi bilgisini paylasan Kiliç “Insani Gelisim Vakfi’nin 2021 yilindaki Insani Gelismislik Endeksi Raporu açiklandi. Gururla belirtmek isterim ki Maltepe bir önceki yila göre on sira birden yükselerek Türkiye’nin en yüksek insani gelisim gösteren sekizinci ilçesi oldu. Saydam ve seffaf yönetim anlayisimizla Türkiye’nin en iyi üç ilçesi arasina girdik. Bogaziçi Üniversitesi Çevre Ödülleri çerçevesinde parklarimiz, yesil alanlarimiz, atik yönetimimiz ve asbestle mücadelemiz sayesinde ‘yilin çevreci yerel yönetim ödülünü’ aldik. Emegi geçen bütün arkadaslarimizi kutluyorum. Maltepe’mize hayirli olsun. Bu mücadelemiz önümüzdeki yillarda da insallah devam edecek” diye konustu.



Maltepe’nin parklarina güvenlik kamerasi

Park ve Bahçeler Müdürlügü’nce Maltepe’de 80’den fazla parka güvenlik kamerasi yerlestirmeye basladiklarini kaydeden Kiliç, “Vatandaslarimizin yil içinde bize gönderdigi maillerden gelen talepleri dogrultusunda yola çikarak böyle bir karar aldik. Böylece annelerimiz, kadinlarimiz ve çocuklarimizin parklarda gece geç saatlere kadar güvenli sekilde dolasmalarinin altyapisini olusturuyoruz. Gece sakinlestikten sonra parklarin art niyetli insanlar tarafindan kullanilmasinin da önüne geçmis bulunacagiz“ dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’na verilen 2 yil 7 ay 15 gün hapis cezasi ve siyasi yasak kararini degerlendiren Kiliç söyle dedi:

“Bu kararla 16 milyon Istanbullunun hem de ülke genelinde siyasi parti farki gözetmeksizin milletin iradesinin zedelendigi anlayisi ortaya çikti. Söylenmis bir sözün bir insanin siyasi yasamina bu kadar etki etmesini, bu kadar agir bir cezanin verilmesini Türkiye kamuoyu vicdaninda mahkum etmistir. Dilerim bir an önce bu hatadan dönülür, sagduyu hakim gelir. Bir an önce halkin iradesine konulan siyaset yasaginin kaldirilmasini talep ediyoruz.”

Denetim komisyonu üyeleri seçildi

Toplantida gündem maddeleri görüsüldü. Belediyenin bir önceki yil gelir ve giderleri ile hesap ve islemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu olusturuldu. Belediye meclis üyeleri arasinda yapilan seçimde Canan Sezgin, Nazmi Korkmaz ve Besim Ünsaldi Denetim Komisyonu’na seçildi. Gündem maddelerinin görüsülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardindan toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA