Kassanov'dan Birlik Ve Beraberlik Mesaji

DATÜB Genel Baskani Ziyatdin Kassanov yeni yil dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi. Kassanov, mesajinda 2022 yilinin degerlendirmesini yaparak 2023 yili için birlik ve beraberlik mesaji verdi.

Kassanov'dan Birlik Ve Beraberlik Mesaji
Ahiska Türklerinin 78 yildir vatan hasreti çektigini belirten Kassanov, "2022 yili DATÜB olarak oldukça basarili bir yil oldu. Yapilan resmi görüsmeler var olan sorunlarin çözümü istikametinde oldukça önemliydi.Türkiye Devletimizin milletimize olan sevgisi neticesinde Ukrayna’dan 5 bine yakin kardesimiz iskanli göç çerçevesinde Türkiye’ye tahliye edilirken, serbest göçle gelen binlerce Ahiskali Türk hemserimiz de bizlere saglanan ’Istisnai vatandaslik’ hakkindan yararlanarak Türk vatandasi oldu" dedi.

Kassanov, "Bu yeni yil her zamankinden daha çok akilla, mantikla hareket edecegimiz ve birbirimize karsi kin, nefret, kiskançlik gibi kötü hisleri bir tarafa birakacagimiz bir yil olsun. Zamanimizi gereksiz seyler yerine daha güzel çalismalara harcayabiliriz. Birligimize daha fazla verimli, bilgili, dünya görüslü gençlerimizi katarak daha güzel sonuçlar elde etmemiz gerektigi düsüncesindeyim. Tek ihtiyacimiz olan sey birliktir. Bir olduktan sonra üstesinden gelemeyecegimiz sorunlar kalmayacaktir" ifadelerini kullanarak birlik beraberlik mesaji verdi.

Hedeflerinden de bahseden Kassanov, "DATÜB’ün nihai hedefleri içerisinde bulunan vatanimiz Ahiska’ya dönüs haklarimizin iadesi, arzu eden Ahiskali Türk kardeslerimizin Türkiye’ye gelisi ve kardeslerimizin yasadiklari ülkelerde güçlenmesine destek dogrultusunda çalismalarimiz devam etmektedir. Gençlerimizin daha egitimli olmasi için elimizden gelen tüm imkanlari seferber ediyor, onlarin sesinin her zaman yükseklerden gelmesini arzu ediyoruz. Sunu özellikle belirtmek istiyorum ki, daha yapacak islerimiz ilerdedir. Birligimiz saglam olursa önümüzde hiçbir problem kalmaz. Inaniyorum ki, milletimizin sonu hayirli olacaktir" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA