Hem Israfin Önüne Geçiyorlar Hem De Sokak Hayvanlarina 'Hayat' Oluyorlar

Yozgat’in Sefaatli ilçesinde üniversite ögrencileri, okul yemekhanesinde artan yemeklerle hem sokak hem de barinaktaki hayvanlari besliyor.

Hem Israfin Önüne Geçiyorlar Hem De Sokak Hayvanlarina 'Hayat' Oluyorlar
Yozgat Bozok Üniversitesi Sefaatli Meslek Yüksek Okulu Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Toplulugu ögrencileri, soguk havalarla birlikte yiyecek sikintisi çeken sokak hayvanlarina kayitsiz kalmiyor. Özellikle karli ve soguk havalarda, ilçe disindaki alanlarda yasayan sokak hayvanlarinin aç kalmalarini önlemek amaciyla okul yemekhanesinden artan yemekleri toplayip posetleyen ögrenciler, bu yemekleri hayvanlarin bulunduklari noktalara birakiyor. 2 yildir soguk kis günlerinde bu tür etkinliklere devam eden ögrenciler hem sokak canlarinin yasama tutunmalarina da katki sagliyorlar hem de yemek israfinin önüne geçmis oluyorlar.

Ögrenciler sokak hayvanlarinin yani sira ilçe belediyesince kurulan barinaktaki hayvanlarin da yiyecek ihtiyaçlarini yemekhaneden artan yemekler ile sagliyor.

“Sokak canlarina sahip çikiyoruz”

Özel Güvenlik ve Koruma Programi ögrencilerinden Anil Alpak sokak hayvanlarina sahip çiktiklarini belirterek, “Yemekhaneden artan yemekleri biz sokak hayvanlarina yardim amaçli israf olmamasi için barinaklara ya da ilçenin belirli noktalarinda beslenme odaklarimiz var oraya birakiyoruz. Bu zor günlerde sokak hayvanlarinin yanindayiz. Diger vatandaslarimizin da ayni sekilde sokak hayvanlarina sahip çikmasini bekliyoruz.” dedi.

Laborant ve Veteriner Saglik Programi ögrencisi Muhammet Emin Erdogan ise, “Soguk kis günlerinde yemekhanemizde artan yemekleri ya da vatandaslarimizin getirdigi yemekleri sokak hayvanlarimiza getiriyoruz. Kis mevsiminde hayvanlarimiz yemek bulamiyor, sulari da buz tutuyor. Sularini yeniliyoruz biz de onlara yemekhanemizde artan yemekleri getiriyoruz.” seklinde konustu.



“Sokak hayvanlarinin beslenmesini sagliyoruz”

Özel Güvenlik ve Koruma Programi ögrencisi Samet Aygörmez de, “Yemekhaneden artan yemeklerin hepsini toplayip gerek sokak hayvanlarina gerekse barinakta bulunan hayvanlara ulastirmaya çalisiyoruz. Yemek hanemizde biriken ya da elimize ulasan yemekler oldugu sürece bu faaliyetimizi gerçeklestiriyoruz. Yazin da bu etkinlikleri yapiyoruz ama kisin yiyecek bulmakta zorlandiklari için sokak hayvanlarina elimizden gelen her imkani sagliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Etkinligimiz 2 yildir sürüyor”

Sefaatli Meslek Yüksek Okulu Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Toplugu Akademik Danismani Ögretim Üyesi Mertcan Aritürk ise ögrencileriyle birlikte 2 yildir sokak hayvanlarinin beslenmelerine destek olduklarini söyleyerek, “Amacimiz sokak hayvanlarinin sehir disindaki barinaklarda ve çeper alanlarda barinmalarini saglayabilmek hem de yemek israfinin önüne geçebilmekti. Biz Sefaatli Belediyemizce kurulan barinagimizi da destekliyoruz. Bununla birlikte sehrin birçok noktasina kurdugumuz yemek istasyonlariyla hayvanlarimizin yasamlarina devam etmelerini sagliyoruz. Böylesi bir projeyi yillardir sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edecegiz. Ögrencilerimiz de bundan sonraki yasamlarinda bu bilinç ile hayatlarini devam ettirecekler. Bundan dolayi da çok mutluyuz. Ögrencilerimiz tamamen gönüllü bir seklide böylesi etkinliklerde yer aliyorlar ve bizleri de gururlandiriyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA