7 Kisinin Öldügü Olayla Ilgili Ihmaller Zinciri Arastiriliyor

Aydin’in Nazilli ilçesinde 30 Aralik 2022’de tüp degisimi sirasinda çikan yanginda 7 kisinin hayatini kaybettigi ve 1’i agir 4 kisinin yaralandigi olayla ilgili ihmaller zinciri arastiriliyor. Sorusturma çerçevesinde isletmeye tüp tedariki saglayan tüp firmasi mühürlendi.

7 Kisinin Öldügü Olayla Ilgili Ihmaller Zinciri Arastiriliyor
Nazilli Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma çerçevesinde görevlendirilen 3 cumhuriyet savcisi ve farkli birimlerden 9 kisilik bilirkisi heyeti çalismalarini sürdürüyor. Patlamayla ilgili yürütülen sorusturmada döner salonunun kullandigi firmaya ait LPG tüplerine incelenmek üzere el konulurken, savciligin talimati ile isletme mühürlendi. ‘Taksirle adam öldürmek suçundan mühürlenmistir’ ibareli yazi ile mühürlenen is yerinin sahibi ve bir çalisani da tutuklandi. Döner salonunun isletmecilerinin de tutuklanmasi ile toplam 4 kisinin tutuklandigi belirtildi. Mahkemeye sevk edilen 6 kisiden 2’sinin de serbest birakildigi olayda tüp firmasinin sahibinin oglu M.G.B.’nin tedavisinin tamamlanmasinin ardindan tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilecegi ögrenildi. Olayda agir yaralanan ve Izmir’de tedavisi sürmekte olan Cennet Yeldi’nin ise durumunun ciddiyetini korudugu belirtildi.

Savcilarin yaptigi incelemede isletmenin döner tezgahi çalisirken açik olan tüpün degistirilmeye çalisilmasi, ikinci katta katlanir balkon caminin kolay açilabilir olmamasi, vefat edenlerin tamaminin bulundugu odanin pencere çikisinda 2 adet klima dis ünitesinin olmasi ve demir kafesin bulunmasi, ikinci kattan çati katina çikilan kapinin kilitli olmasinin faciaya neden oldugu belirlendi.

Nazilli’de ihmaller zincirinin neden oldugu faciada Neslihan Karaboga (38,) kizlari Lale Nur Karaboga (11) ve Cansu Karaboga (3), Fatma Danas (45), kizi Gamze Karaboga (10), Emine Düztepe (37), kizi Irem Düztepe (14) hayatlarini kaybetmisti. Faciaya iliskin baslatilan sorusturmada sorgusu tamamlanan 10 kisiden 6’si adliyeye sevk edilmisti. Isletme sahipleri L.Y., F.Y., tüp firmasinin sahibi A.B. ve yardimcisi H.P. nöbetçi hakim tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.
Kaynak: İHA