60 Yasindaki Emekli Ögretmen Gazetecilik Hayali Için Siralara Döndü

Malatya’da yasayan 60 yasindaki emekli ögretmen Abdullah Çakir gazetecilik hayali için üniversitede siralara döndü. Inönü Üniversitesi Iletisim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazanan Çakir en büyük hayalini gerçeklestirdigi için mutlu oldugunu söyledi.

60 Yasindaki Emekli Ögretmen Gazetecilik Hayali Için Siralara Döndü
Battalgazi ilçesinde yasayan 60 yasindaki üç çocuk babasi matematik ögretmeni Abdullah Çakir emekli olduktan sonra gazetecilik hayali için üniversitede siralara döndü.

Kentte 32 yil ögretmenlik yaptiktan sonra dört yil önce emekli olan Çakir 2. sinif ögrencisi olarak ögrenim gördügü Inönü Üniversitesi Iletisim Fakültesi Gazetecilik bölümünü tamamladiktan sonra gazetecilik meslegini icra etmek istedigini söyledi.



“Gazetecilik çocukluk hayalimdi”

Egitim ve ögretim hayatina basladigi ilk günden beri gazeteci olmanin hayalini kurdugunu kaydeden Çakir, "Emekli matematik ögretmeniyim. 2018 yilinda emekli oldum. 32 yil ögretmenlik yaptim. Çok sayida ögrenci yetistirdim. Ama çocuklugumda gazetecilik okuma hayalim vardi. Bu hayali gerçeklestirmek için emekli olduktan sonra gazetecilik okumaya karar verdim. 2020 yilinda üniversite sinavina girdim. Tek tercih yaptim ve özellikle Gazetecilik Bölümünü yazdim. Çünkü çocukluk hayalimdi. Hayalimi gerçeklestirmek için iki yildir üniversitedeyim. Derslerimi, hocalarimi, arkadaslarimi seviyorum. Hayal ettigim bir ortamdi. Üniversiteyi bitirdikten sonra gazetecilik meslegi üzerine hayatimi devam ettirmek istiyorum" dedi.

“Çevremde güzel tepkiler aldim”

Iletisim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazanmasinin ardindan çevresinde olumlu tepkiler aldigini ifade eden Çakir, "Gazetecilik okumaya karar verdigimden çevremden olumlu tepkiler aldim. Meslek edinmeyi ben görev olarak biliyorum. Islerimi aksatmadiktan sonra bu sekilde devam ettirmem benim için faydali olur. Ailemin ve çocuklarimin da destegi oldu. Onlarin hepsi üniversite mezunu bana destek oldular yardimci oluyorlar. Bu yastan sonra üniversiteyi kazandim. Sinif arkadaslarimdan olumlu tepkiler aliyorum. Beni bir agabey gibi karsiladilar. Ders notlari konusunda ve her konuda yardimci oluyorlar" ifadelerini kullandi

“Önce sasirdim sonra hosuma gitti”

Iletisim Fakültesi Gazetecilik bölümü ögrencisi Emir Karahan ise Abdullah Çakir’la ayni sinifta ögrenim görmekten mutlu oldugunu kaydederek, "Inönü Üniversitesi Gazetecilik 2. sinif ögrencisiyim. Bölümü kazandim sinifa ilk geldigimde Abdullah agabeyi görmüstüm. Önce biraz sasirdim ama hosuma gitti. 60 yasinda birinin sinifimizda olmasi bazi sosyal dinamikleri de degistirdi. Hocalarimizda bizde sinif arkadasi olarak memnunuz. Hatta onun engin bilgilerinden de faydalaniyoruz" seklinde konustu

“Okumanin yasi oldugunu düsünmüyorum”

Okumanin yasinin olmadigini belirterek, Abdullah Çakir durumunda olan çok sayida ögrenci ile karsilastiklarini aktaran Inönü Üniversitesi Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Baskani Doç. Dr. Eylem Sentürk Kara da, “Abdullah Bey, bizim ögrencimiz. Kendisi emekli olduktan sonra meslegini sürdürüyor ve ayni zamanda gazetecilik meslegine gönül vermis biri. Çocuklugundan beri hayaliymis ve içinde uhde kalmis. Gazetecilik ile ilgili ciddi bir egitim almak istedigini söylemisti. Suan gazetecilik bölümümüzde okumakta. Genç ögrencilerimizin yani sira çok sayida yaslari büyük ögrencilerimiz de var gazetecilik meslegine gönül veren insanlar. Bu bizi çok sevindiriyor. Okumanin yasi oldugunu düsünmüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA