Yasadigimiz Dünyanin Korunmasi Katki

Kocaeli’de Dilovasi Belediyesi tarafindan belediye personeline yasadigimiz dünyaya katki için enerji verimliligi ve enerjinin verimli kullanimi egitimi verildi.

Yasadigimiz Dünyanin Korunmasi Katki
Dilovasi Belediyesi personeline yönelik egitim programlari çerçevesinde son olarak; enerji tasarrufu anlatildi. Enerji Yöneticisi Ilyas Göçmen tarafindan verilen egitimde enerji tasarrufu bilincinin olusturulmasi için iste, evde, yolda enerjinin verimli kullanilmasi ve enerji tüketiminin azaltilmasi için yeni davranislarin benimsenmesinin gerekliligi ifade edildi. Ayrica; hizmet binalarinda aydinlatma, klima, isinma, elektronik cihazlar ve bilgisayar kullanimi konularinda enerjinin nasil sarf edilecegi, ayrica is yeri disinda günlük hayatta çevre dostu bir hayatin nasil sürdürülecegi ve fosil yakitlarin olumsuz etkileri ele alindi.

"Dünyanin korunmasina katki saglayabiliriz”

Ilyas Göçmen, dünyanin korunmasina katki saglayabileceklerini belirterek "Enerji verimliligi; ekonomik büyüme ve sosyal kalkinma hedeflerinin gerçeklesmesinde, dünyamizin korunmasinda oynadigi kilit rol nedeniyle önemle ele alinmasi gereken bir konudur. Isitma, sogutma, aydinlatma gibi günlük hayatimizin her alaninda sürdürecegimiz olumlu davranislarla enerji verimliligini artirarak tasarruf saglayabilir, aile bütçesine, ülkemizin ekonomisine ve en önemlisi yasadigimiz dünyanin korunmasina katki saglayabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA