Tarihin Yasayan Canli Tanigi Açiklamasi 120 Yasindaki Delikanli

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yasayan ve gençlere adeta tas çikaran 120 yasindaki Seyhmus Özem, ömrü boyunca 5 defa doktor yüzü gördü.

Tarihin Yasayan Canli Tanigi Açiklamasi 120 Yasindaki Delikanli
Tatvan ilçesine bagli Yoncabasi köyünde yasayan ve 120 yasinda oldugunu iddia eden Seyhmus Özem, hayati boyunca 5 defa hastaneye gitti. Seferberlik zamaninda nüfusa kaydinin geç yaptirildigini ve nüfus cüzdanina göre 91, asil yasinin ise 120 oldugunu iddia eden Özem, ilerleyen yasina ragmen kimsenin yardimi olmadan ihtiyaçlarini karsiliyor. Saglikli kalmanin ve uzun yasamanin sirrini yaptigi ibadete baglayan 6 çocuk ve 105 torun sahibi Özem, torununun torununu gördü.

Yasaminda bir asri geride birakan Özem, yasina ragmen dimdik ayaktaki durusu ile de görenleri hayran birakiyor.

Hastaneye 5 kez gittigini söyleyen Seyhmus Özem, sagliginin gayet yerinde oldugunu dile getirerek, “Yoncabasi köyünde yasiyorum ve 120 yasindayim. Allah’a hamdolsun ki hala aklim ve sagligim yerinde. Rus askerleri burayi isgal ettiginde 12 yasindaydim. Ailem ile korkudan ögle vaktinde Mardin’in Ömerli ilçesine dogru yola koyulduk. 10 yili askin süre Ömerli’de zengin bir adamin yaninda çalistik. Seferberlik bittikten sonra memlekete dönüs yaptik. O zaman resmi nüfus kaydimizi yapacak kimse olmadigi için kimlik çikaramadik. Memlekete döndükten 10 yil sonra kimligimi çikardim. Bu zamana kadar 5’ten fazla hastaneye gitmisligim yok ve buna ragmen sagligim yerinde” ifadelerini kullandi.

Seyhmus Özem’in oglu Yasar Özem ise babasinin ilerleyen yasina ragmen kimseye muhtaç olmadan hayatini sürdürdügünü anlatarak, “Babam 120 yasinda ve bu zamana kadar 5 defa doktora gitti. Simdiye kadar hayatini sürdürüyor ve masallah gençler gibi görünüyor. 2 oglu ve 4 kizi var. Biz bu yasinda haci babama muhtaç oluruz ama o bize muhtaç olmaz” seklinde konustu.

Seyhmus Özem’in komsusu Mehmet Resit Aygün de, Özem’in köydeki en yasli kisi oldugunu dile getirerek, “Seferberlik dönemini ve göç ettikleri her ani hatirliyor. O dönemde en az 10 yasinda oldugunu söylüyor. Masallah çok saglikli ve bu yasina kadar 1 defa göz muayenesine giderek gözlük aldi. Haci amca 5 vakit namazini kilarak 24 saat boyunca tespih çekiyor. Allah uzun ömür versin basimizdan eksik etmesin. Köyümüzde dogup büyüyenlerin çogu rahmetli oldu. Ama haci hala ayakta duruyor. Bu bölgede haci yasinda kimseyi görmedik” diye konustu.

Kaynak: İHA