'Otobüsün Penceresinden' Türkiye'nin Yol Hikayeleri

TEMSA tarafindan, Sibel Oral’in editörlügünde hazirlanan, çagdas Türk edebiyatinin 17 yazarinin bir otobüsün penceresinden öykülerle dünyaya baktigi ‘Otobüsün Penceresinden’ adli kitap raflardakini yerini aldi.

'Otobüsün Penceresinden' Türkiye'nin Yol Hikayeleri


Çagdas Türk edebiyatinin usta isimleri Ahmet Ümit, Asli Perker, Ayse Sarisayin, Basar Basarir, Bedia Ceylan Güzelce, Defne Suman, Dogu Yücel, Haydar Ergülen, Ismail Güzelsoy, Mahir Ünsal Eris, Mario Levi, Murat Yalçin, Pelin Buzluk, Sibel Oral, Sebnem Isigüzel, Sermin Yasar ve Yekta Kopan’in otobüs yolculugu öykü ve anilarindan olusan ’Otobüsün Penceresinden’ isimli kitap, geçtigimiz haftalarda Dogan Kitap etiketiyle satisa sunuldu. TEMSA tarafindan, Sibel Oral’in editörlügünde hazirlanan kitap, farkli mekan ve zamanlarda geçen birbirinden özgün 17 hikaye ile okuyuculari uzun bir yolculuga çikariyor.

“Biz yol hikayelerini çok severiz”

Kitabin lansman davetinde konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan TEMSA CEO’su Tolga Kaan Dogancioglu, “Sirketimiz, Türk insani için sadece bir otobüs üreticisi degil, bir yol arkadasi. Bu projenin çikis noktasi da aslinda tam olarak bu. Hepimizin zihnine kazinmis bazi yol hikayeleri vardir. Biz bu projeyle bu yol hikayelerini, yasadigimiz keyifli anilari yeniden insanimiza hatirlatmak istedik. Biz Türk insani olarak gerçekten yol hikayelerini, yolculuklari çok severiz. Her yolculukta da kendimizi biraz daha kesfederiz. ‘Otobüsün Penceresinden’ de bu yönüyle, bizi çok heyecanlandiran, mutlu eden bir proje” dedi.



Dogancioglu, projede tüm gelirin sirket çalisanlari tarafindan kurulan Hayal Ortaklari Dernegi’ne bagislanacagini belirtti.



‘Otobüsün Penceresinden’ isimli kitabin editörlügünü üstlenen ve ayni zamanda kitaptaki 17 öyküden birinin de sahibi olan yazar Sibel Oral ise, sunlari söyledi: “Otobüs bizim yolculuk kültürümüzde köklü ve önemli bir yere sahip. Bu kültür hikâyeleriyle birlikte edebiyatimizin da esin kaynaklarindan biri. Ben de sirketin katkilariyla böyle bir kitabin editörü oldugum için, kapakta isimlerini gördügünüz yazarlarimizla çalistigim için çok mutluyum. Evet, her yolculuk bir hikâye ve bu kitapta da tüm hikâyeler otobüste geçiyor. Sadece sehirler degil hikâyeler arasi da giden bir otobüs. Ve bizler bu kitapla birlikte o otobüsün penceresinden baktik dünyaya. Kitap çiktiktan kisa bir süre sonra okurlardan gelen yorumlar ise o pencereden yalniz bakmadigimizi gösterdi. Otobüs yolculugunun farkli kusaklardan dahi birçok insan için ne kadar önemli oldugunu, hepimizin yolculuk hikâyelerine vurgun oldugunu, bir baskasinin yolculuguna edebiyatin gücüyle nasil eslik ettigimizi gösterdi. Okurlar da yazarlarimizla birlikte yolculuk etti hem onlarin hem de kendi hikâyelerine. Bu birlikteligi saglayan sirkete, kitaba katilan yazarlara ve bu yolculuga ortak olan okurlarimiza çok tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA