'Manisa-Ankara Arasi 2024'Te 3 Saate Iniyor'

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türkiye’nin ulastirma alanindaki en büyük projelerinden biri olan Yüksek Hizli Tren (YHT) için 2023 Yili Yatirim Programi’nda 13 milyar TL bütçe ayrildigini belirterek, Manisa-Ankara arasindaki seyahat süresini 3 saate indirecek yatirimin 2024’te hizmete girecegini söyledi.

'Manisa-Ankara Arasi 2024'Te 3 Saate Iniyor'
AK Parti’li Baybatur, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasini tasiyan 2023 Yili Yatirim Programi’nda, Ankara-Izmir Yüksek Hizli Tren Hatti projesi için 13 milyar TL bütçe ayrildigini ifade etti.

Proje hakkinda bilgi veren Baybatur, "2012 yilinda yapimina baslanan Ankara (Polatli)-Izmir (Menemen) arasindaki 624 kilometrelik Yüksek Hizli Tren (YHT) güzergahi, 508 kilometre uzunlugundaki kesimin tamamlanmasiyla bitirilmis olacak. Afyonkarahisar Emirdag, Afyonkarahisar, Usak, Manisa Salihli, Manisa Turgutlu, Manisa olmak üzere 6 yeni istasyona sahip olacak Ankara-Izmir Hizli Tren Projesi’nde, 41 bin metrelik 49 tünel ve 23 bin 100 metrelik 56 viyadük yer aliyor. Projede Afyonkarahisar-Izmir arasinda altyapi islerinin yüzde 52,4’ü tamamlandi. Hattin insaatinda 71,97 metreküpü tamamlanan toplam 115,8 milyon metreküp kazi yapilacak. Söz konusu hattaki toplam 47,9 milyon metreküplük dolgunun da 11,40 milyon metreküpü bitirildi. Ankara-Izmir arasi otobüs yolculugu süreleri güzergâha, sefere ve mola sayisina göre degisiklik gösterse de 7 saat 55 dakika ile 9 saat arasinda tamamlaniyor. Söz konusu mesafe mevcut demiryolu hatti ile 14 saatte kat ediliyor. YHT Projesi çerçevesindeki tüm kesimler tamamlandiginda ise Izmir-Ankara arasindaki mesafe 824 kilometreden 624 kilometreye, seyahat süresi de Izmir-Ankara arasi 3 saat 30 dakikaya, Manisa-Ankara arasi 3 saate iniyor" dedi.



"2024’te hizmete girecek"

Hiz ile konforu birlestiren yatirima iliskin konusan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa-Ankara arsindaki seyahat süresini 3 saate indirecek mega yatirimin 2024’te hizmete girecegini duyurdu. ’Türkiye Yüzyili’na yarasir devasa bir hizmeti Manisalilarla bulusturacak olmanin sevinci ve heyecani içerisinde olduklarini ifade eden Baybatur, 2009 yilindan itibaren insa edilen hizli tren hatlari ile birlikte, bu teknolojiyi kullanan dünyada 10’ncu, Avrupa’da 6’nci ülke konumuna yükselen Türkiye’de artik yepyeni bir dönemin basladigini söyledi.

Saatte 250 kilometre hiz yapilmasi hedeflenen hatta, elektrikli ve sinyalli yüksek hizli trenler isletilecegini kaydeden Baybatur, “Ankara-Izmir koridorunda yillik 13,3 milyon yolcu ve 90 milyon ton yük tasinmasi öngörülen demiryolunun hizmete girmesiyle Manisa’nin yük ve yolcu tasimaciliginda çigir açilacaktir” dedi.

Hattin tamamlanmasiyla Manisa’dan Ankara, Izmir, Istanbul, Konya, Eskisehir, Afyon, Usak, Kirikkale, Yozgat ve Sivas güzergahlarinda yüksek hizli tren ile seyahat imkanina kavusulmus olacak.
Kaynak: İHA