Kudaka'dan 2022'De 196 Milyon TL Yatirim, Bin 630 Yeni Istihdam

2022 yilinda üretim, istihdam ve ihracat odakli 116 projeyi destekleyen Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi, bölgede yaklasik 196 milyon TL’lik sabit yatirimin gerçeklestirilmesi ve 1.630 kisilik yeni istihdamin olusturulmasina katki sundu.

Kudaka'dan 2022'De 196 Milyon TL Yatirim, Bin 630 Yeni Istihdam
Yaklasik 13 yildir Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde faaliyet gösteren Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi, 2022 yili içerisinde bölgede yatirim ortami altyapisini güçlendirmeye yönelik projelerin yani sira tarim, sanayi ve turizm sektörlerindeki paydaslarin “istihdam, üretim ve ihracat” temali 116 projeye toplamda 97 milyon TL mali ve teknik destek sagladi. Söz konusu destekler çerçevesinde bin 630 kisilik yeni istihdam olusturulurken bölge için önem arz eden öncelikli konularda 7 fizibilite raporu hazirlandi.

Her yeni yilda, önceki yillarin deger odakli birikimini sürdürülebilir olarak arttirmayi hedefleyen Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi, 2023 yilinda, Mali ve Teknik Destek Programlarinin yani sira “Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP), Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi,(CMDP), Çalisan ve Üreten Gençler Programi” gibi destek mekanizmalari araciligiyla Kuzeydogu Anadolu Bölgesi’nde yatirim ortamini güçlendirerek istihdam, üretim ve ihracati arttirmaya yönelik projeleri mali ve teknik olarak desteklemeyi sürdürmeyi hedefliyor.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda, ulusal ölçekli stratejik büyüme ve kalkinma hedeflerine bölgesel düzeyde somut katkida bulunulacak bir yil olacak. Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi, 2023 yilinda Erzurum, Erzincan ve Bayburt illeri için “insan-tarih-kültür-medeniyet”, “inovasyon-teknoloji-dijital dönüsüm”, “ortak akil-stratejik planlama-yönetisim” ve “çevre-sürdürülebilirlik” alanlarinda sahip oldugu tüm imkânlari bölgenin hizmetine sunmaya devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA