Kadiköy Broklyn Park Sitesi'nde Aidat Protestosu Üçüncü Gününde De Devam Ediyor

Kadiköy Broklyn Park sitesi sakinlerinin fahis aidat ve aidatlarinin sonunun belirsizligi sebebiyle baslattigi protesto üçüncü gününde de devam ediyor.

Kadiköy Broklyn Park Sitesi'nde Aidat Protestosu Üçüncü Gününde De Devam Ediyor
Kadiköy Broklyn Park Sitesi’nde pazartesi aksam saatlerinde baslayan site sakinlerinin tencere tava çalarak ve isik yakip söndürerek protesto gösterilerinin diger bir sebebi ise aidatlarin nereye harcandiginin bilinmemesinin yaninda sitenin hiçbir sekilde verilen aidatlarin karsiliginin hizmet olarak görülememesi. Site sakinleri bunun yaninda site yöneticisi R.G’nin yaptigi öne sürülen usulsüzlüklerin hazirlandigi raporda asansör kayitlarini kamera kayitlarini anlik izlemek için cep telefonuna program kurdurdugu, bos daireye torununu oturtup bos daireyi sitenin temizlik personeline fazla mesai yaptirarak temizlettigi, yapilan usulsüzlüklere karsi çikan elemanlarin islerinden atildigi, otoparkta araç stoklanmasi gibi birçok maddenin yer almasi sebebiyle yönetimi istifaya çagiriyor.

Site sakinlerinden Eyüp Baklacioglu “Öncelikle bu sekilde rahatsizlik hakkimizi aradigimiz için çevredeki komsularimizdan özür dileriz. Ama hakkimiz için bunu yapmak zorundayiz. Burasi 744 bagimsiz bölümü olan bir bina. Buranin basinda bir firma vardi. Firma bizleri farkli bir sekilde kullandigi için biz onlari göndermek zorunda kaldik. Yeni arkadaslar buralari aldilar. Ama insanlar maalesef para almayla, arttirmayla bir yeri yönettiklerini saniyorlar. Halbuki hizmet halka hizmettir. Halka hizmet, hakka hizmettir. Onun için en uygun parayla ve en uygun yöntemlerle buranin yönetilmesi gerekiyor. Fakat arkadaslar çok para alarak yönetim yaptiklarini zannediyorlar. Burada da bu insanlar bugünün sartlarinda böyle bir para olmadigi için haklarini böyle savunuyorlar. Buranin yönetimiyle alakali yargiya basvurulmus davalar var. Bu paralarin nereye gittigini sormak lazim. Bu isler normalde istisareyle çözülür ama arkadaslar maalesef istisareye açik degiller. Çok fazla para toplamak yönetim degildir, onu herkes yapar. Mühim olan az ve dogru bütçeyle bulunulan il, ilçenin, kasabanin dogru yönetilmesidir. Onun için buradaki arkadaslardan ricamiz o bütçeyi ve hesabi ona göre yapsinlar çünkü bu isin öbür dünyasi var” ifadelerini kullandi.

Lise ögrencisi oldugunu belirten 15 yasindaki Derin Çakir “Lise ögrencisiyim. Buna ragmen evde ailemle eglenmemiz gerekirken bu konu hakkinda masaya gündem getirmek zorundayiz. Bu sebepten dolayi çok mutsuzum ve küçücük bir kiz olarak rahatsiz oldugum bir konu da kameralar konusunda güvenligimiz yok. Ayrica benim okuluma, kitaplarima gitmesi gereken gelirlerde ne yazik ki bu aidatlar yüzünden bir azalma söz konusu. Bu konudan dolayi çok sikayetçiyiz. Ayrica siteye giris saglarken B blok sakinleri olarak otoparktan giris yapmak zorundayiz. Bu konu yüzünden bir yangin veya deprem aninda zor bir durum yasayacagiz. Ayrica terasta oturdugumuz için zaten çevre insaatlar dolayisiyla toz içinde kalan evimizin temizligine para yetistiremiyoruz. Bunlarin hesaplarini verebileceklerse buyurun aidatlari hep beraber ödeyelim ama bunlarin hesaplari günlerdir hiçbir sekilde verilmiyor. Hesaplari verilmeyen seyleri ödemeyecegiz. Site yönetiminden çok mutsuzuz, istifa vermelerini istiyoruz.” dedi.

Bir diger site sakini Feyza Arslan “2 senedir buradayiz. Sitemiz yönetim kurulu olarak degil, sahislar tarafindan yönetiliyor. Bu sahislar yolsuzluk yapiyor. Eksi altinci kattaki otoparkta araç stoklandigindan dolayi otoparkimizi kullanamiyoruz. Bu araçlarin, motorlarin çogunlugu sifir araçlar. Ayni zamanda çok büyük yolsuzluklara maruz kaliyoruz. % 200 aidatlarimiza zam yapildi. Sadece senede bir defa camlarimizin silinmesine ragmen 30.000 TL aidat parasi ödetiliyor bizlere ve camlarimizin silindigi iddia ediliyor. Bunun yani sira bir de huzur vergisi çikti. Sanki site yönetimi huzuru sagliyormus gibi bizden huzur vergisi aliyorlar. Aslinda tamamen huzurumuzu kaçiriyorlar. Bir de ev sahiplerinden habersiz olarak yönetimdeki kisiler kiracilari çikarmak için ugrasiyorlar. Fahis fiyatlarla evlerimizi kiraya vermeye çalisiyorlar. Yetkililere sesleniyorum. 9 kisilik site yönetimimize bir denetleme rica ediyoruz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA