Cumhurbaskani Erdogan, Badal Tüneli'nin Açilisini Canli Baglantiyla Yapti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Amasya’nin Gümüshaciköy ilçesinde hizmete giren Badal Tüneli’nin açilisini canli baglantiyla yapti. Erdogan, “Geçtigimiz 20 yilda asirlik eksikleri tamamlayarak, ihmalleri telafi ederek yürüttügümüz eser ve hizmet siyasetimizin en somut örnekleri iste bu yatirimlardir” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Badal Tüneli'nin Açilisini Canli Baglantiyla Yapti
Egitimden sagliga, güvenlikten adalete, ulastirmadan enerjiye, tarimsan spora tüm basliklarla gerçeklestirilen atilimlarin özellikle meyvelerini her alanda toplamaya basladiklarini belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Insanlarimiz fikri ve bedeni çabalarinin, kabiliyetlerinin, imkanlarinin karsiligini almak için baska yerlere gitmek mecburiyetinde kalmiyor. Artik her vatandasimiz yasadigi yerde girisimi ve emegiyle kendi düzenini kurabiliyor. Kendi hayalini gerçeklestirebiliyor. Gelecegine umutla bakabiliyor. Karayoluyla, hava yoluyla, demir yoluyla ulasimin tüm sektörlerinde ülkemizin altyapi ihtiyacini önemli oranda tamamlamis olmanin mutlulugu içindeyiz. Halen devam eden yatirimlari da sür’atle bitirerek kaynaklarimizi çagin önümüze çikardigi firsatlari degerlendirmek için daha etkin sekilde kullanabilme imkanina kavusacagiz” diye konustu.

Cumhuriyetin 100. yilina daha büyük umutlar ve daha büyük hedeflerle girdiklerini vurgulayan Erdogan, “Geçmiste kendi krizlerine bogulup kalan bir ülkeydik. Simdi küresel krizleri firsata dönüstürebilen bir ülke olarak giptayla takip ediliyoruz. Bu sürecin en kritik noktasinda ülkemizi yeni bir vizyona yeni hedeflere kavusturmanin esigindeyiz. Insallah pek çok büyük projemizin yatirimimizin emegimizin hayirli neticelerini alacagimiz 2023’ü tarihe sanla, serefle, gururla kaydedecegiz. Rabbimizin yardimi ve milletimizin destegiyle bunu da basaracagimiza inaniyorum” seklinde konustu.

Açilista konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ise çift tüplü olarak hizmet veren Badal Tüneli projesinin baglanti yollariyla birlikte toplam uzunlugunun 4,5 kilometreye ulastigini söyledi.



Açilisa, Amasya Valisi Mustafa Masatli, AK Parti Amasya milletvekilleri M. Levent Karahocagil, Hasan Çilez, diger yetkililer ve vatandaslar da katildi.

Kaynak: İHA