Bitlis'te PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 3 Gözalti

Bitlis ve Istanbul’da jandarma ekipleri tarafindan PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen es zamanli operasyonda 3 kisi gözaltina alindi.

Bitlis'te PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 3 Gözalti
Bitlis Valiliginden yapilan açiklamada, Il Jandarma Komutanligi TEM Sube Müdürlügü ekiplerince PKK/KCK operasyonu yürütüldügü bildirildi.

Açiklamada, “PKK/KCK silahli terör örgütünün faaliyetlerinin desifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapilan istihbari çalismalar neticesinde, Bitlis ve Istanbul illerinde es zamanli icra edilen operasyonda PKK/KCK bölücü terör örgütüne üye olan yardim ve yataklik suçlarindan 3 süpheli sahis tespit edilmistir. 19 Ocak 2023 tarihinde icra edilen operasyonda süphelilerin adreslerinde yapilan adli aramalarda ise 3 adet cep telefonu, 3 adet sim karti, 2 adet flash bellek ve 1 adet hafiza karti ele geçirilmis olup, yakalanan 3 süpheli sahis Bitlis Cumhuriyet Bassavciliginin talimati ile gözaltina alinmistir. Terörle mücadele kapsamindaki faaliyetlerimiz bölge halkimizin da destegi ile kararlilikla devam edecektir” denildi.
Kaynak: İHA