Ankara'da Bina Girisinde Göçük Meydana Geldi, 19 Daire Tahliye Edildi

Ankara’nin Mamak ilçesinde insaat kazisi yapildigi sirada 4 katli bir apartmanin girisinde göçük meydana geldi. Ekipler, tedbir amaçli binada bulunan 19 daireyi tahliye ederken bina sakinleri kazi çalismasi yapan müteahhidi suçladi.

Ankara'da Bina Girisinde Göçük Meydana Geldi, 19 Daire Tahliye Edildi


Olay, Mamak ilçesi Zerdalitepe Mahallesi 1756. Sokak’ta meydana geldi. Insaat kazisi yapilirken bitisiginde bulunan 4 katli Efe Apartmani’nin arka girisinde çökme meydana geldi. Vatandaslarin olayi bildirmesi üzerine olay yerine polis, saglik, itfaiye, AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler binada bulunan 19 daireyi tedbir amaçli tahliye etti. Bina sakinlerinden Murat Atalay, “Olay oldugunda binadaydim, 3-4 gündür bilinçsizce bir kazi yapiliyor. Hiçbir önlem ve tedbir almadan gelisi güzel kazmaya basladilar. Bugün ögleden sonra kazi yapilirken bizim binanin girisi çökmeye basladi.

Çocuklarimizi korkudan içeri aldik. Müteahhitle görüstük ama bize insaat alanina giremezsiniz, sizin binanizin sorunu dediler. Çökme olurken ben evdeydim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA