200 Bin Liraya Satildi, 933,5 Kilo Karkas Et Çikti

Mugla’nin Seydikemer ilçesinde et entegre tesisine 200 bin TL’ye satilan 4 yasindaki Holstein irki danadan, 933,5 kilogram karkas et çikti.

200 Bin Liraya Satildi, 933,5 Kilo Karkas Et Çikti
Seydikemer’de hayvanciligin gelismesi için emek sarf eden besiciler, emeklerinin karsiligini aldi. Seydikemer’in Bagliagaç Mahallesi’ndeki aile isletmesinde bin bir emek ve zahmetle danayi yetistiren Bagligaç Muhtari Yücel Özdemir ve ailesi, Türkiye rekoru kirdiklarini iddia etti.

Canli agirligi 1 buçuk tona yaklasan Holstein irki dana, Fethiye’deki Et Entegre Tesisine getirildigi araçtan güçlükle indirilebildi. Burada kesilen hayvanin karkasi, rekor kirip kirmadiginin ortaya çikacagi tarti bölümüne getirildi.

Tartidaki 933,5 kilogram rakama bakan besici Özdemir, büyük mutluluk yasadi.

Besici Yücel Özdemir, "Atalarimizdan beri islettigimiz isletmemizde hayvanimizi 4 yildan beri besleyerek bu hale getirdik. Hayvanimiz buzagi büyütme yemiyle beslemeye basladik. Besi gelistirme yemiyle devam ettik. En son besi bitirme dedigimiz besi yemini kullanarak bu hale geldik. Yedirdigimiz yeme güveniyoruz. 2019 yilinda baska bir hayvanimiz vardi. Onu 689 kilo olarak kestirdik. Türkiye rekorunun 929 kilo oldugunu izledik. Oglum ’2021 yilinin Kurban Bayrami’nda bu hayvani kesime göndermeyelim, besleyelim’ dedi.

Ilk fikir oglum Eren’den dogdu. Biz de arastirdik ve Türkiye’de bu rekorun tescilli olarak 929 karkas kilo oldugunu ögrendik. Tamamen dogal olarak hayvanimizi yetistirdik. Seydikemer Tarim Ilçe Müdürlügümüz ekipleri her zaman kontrolleri yaptilar. Hayvani 200 bin TL’ye sattim” diye konustu.

Kaynak: İHA