Doktor Gibi Randevuyla Çalisiyorlardi, Bugün Meslek Bitme Noktasina Geldi

Edirne’de 60 yildir terzilikle ugrasan adam, ilerleyen yasina ragmen ilk günkü askla müsterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Geçmis yillarda islerin randevuyla oldugunu terzi, vatandaslarin kendilerine doktora geliyormus gibi randevu aldigini ve bedenlerine göre özel ölçülerle takim elbise diktirdigini anlatti.

Doktor Gibi Randevuyla Çalisiyorlardi, Bugün Meslek Bitme Noktasina Geldi
Edirne’de ilkokulu bitirdikten sonra 13 yasinda hevesle terzilige baslayan ve 60 yildir meslegini ilk ragmen ilk günkü askla sürdüren 73 yasindaki Erdogan Bulut, her sabah erkenden açtigi is yerinde müsterilerin getirdigi elbiselerin tamirini yapip, siparis aldigi giysileri dikiyor. Ilerleyen yasina ragmen sabah erken saatlerde dükkanini açan ve müsterilerinin taleplerini en iyi sekilde karsilamaya çalisan Bulut, asigi oldugu meslegini eskisi gibi ragbet olmasa da ilk günkü heyecanla sürdürüyor.

Yillarini meslegine adayan Edirne’nin en eski terzilerinden Bulut, hazir giyim sektörünün gelismesiyle kisiye özel dikim islerinin artik kalmadigini üzüntüyle belirterek, terziligin artik tamircilige döndügünü vurguladi. Geçmis yillarda terzilerde islerin randevuyla oldugunu anlatan Bulut, vatandaslarin kendilerine doktor gibi randevu alip kendi bedenlerine göre özel ölçülerle takim elbise diktirdigini anlatti.

"Müsteri geldigi zaman bizden randevu alirdi"

Okulu bitirdikten sonra ustasinin yaninda çalismaya basladigini söyleyen Bulut, "Okulu bitirdikten sonra ustamin yaninda çalismaya basladim. Elimiz dikis dikmeye daha elverisli olmasi için 20 gün boyunca bos igne çektik. Asama asama ayakli makinalarda antrenman yapmaya basladik. Ufak ufak dügme dikme gibi isler yapmaya basladik. Yillar geçtikçe pantolon dikmesini ögrendik. Geçmis yillarda hep özel dikim isler yapiliyordu. Konfeksiyon giysileri bu kadar çok yoktu. Bayramlar yaklastigi zamanlar sabahlara kadar çalisiyorduk. Müsteri geldigi zaman bizden randevu alirdi. Randevu defterimize bakip tarih ve saat belirledik. Belirlenen tarihte müsteri 1’inci provaya, 10 gün sonra 2’nci provaya daha sonra 3’üncü provaya gelir elbisesini teslim ederdik. Isler çok yogundu. Sektör degisince islerimiz yeniden tamircilige döndü" dedi.

Kaynak: İHA