Vali Masatli Açiklamasi Istihdama Yönelik Çalismalarimiz Devam Edecek

Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Çesitli kurs ve egitimlerle vatandaslarimizin istihdamina yönelik çalismalarimizi devam ettirecegiz” dedi.

Vali Masatli Açiklamasi Istihdama Yönelik Çalismalarimiz Devam Edecek
Il istihdam ve mesleki egitim kurulu toplantisinda geçen yilin istihdam ve mesleki egitim açisindan son derece verimli geçtigini belirten Vali Masatli, “Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügümüzce geçtigimiz yil düzenlenen istihdam garantili meslek edindirme kurslarindan 59 kisi yararlanmis ve bunlardan en az yüzde 50’si çesitli sektörlerde istihdam edilmistir. Isbasi egitim programlarina baktigimizda ayni dönemde bin 970 kisinin istihdam edildigini görmekteyiz. Bu program için dönem içinde harcanan tutar 28 milyon 90 bin TL’dir. Toplum yararina çalisma programlarinda ise toplamda 603 kisi istihdam edilmistir. Bu çalismalarla birlikte ayrica 2022 yili içerisinde toplam 4 bin 864 kisinin istihdamina aracilik edilmistir” diye konustu.

Bu yil da çesitli kurs ve egitimlerle vatandaslarin istihdamina yönelik çalismalari devam ettireceklerini vurgulayan Masatli, “Halkimiza saglanan tüm bu desteklerden dolayi basta sayin cumhurbaskanimiz olmak üzere, hükümetimize sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.

Toplantiya Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Sahin, Amasya Esnaf Odalari Birligi Baskani Isa Köse ve diger yetkililer de katildi.

Kaynak: İHA