Adiyaman'da Sokakta Oynayan 4 Yasindaki Çocuk Kaçirildi

Adiyaman’da sokakta oynayan 4 yasindaki yabanci uyruklu kiz çocugu bir kisi tarafindan kaçirildi. Sahsin çocugu elinden tutup kaçirdigi anlar güvenlik kameralarina yansidi.

Adiyaman'da Sokakta Oynayan 4 Yasindaki Çocuk Kaçirildi
Olay, saat 13.00 civarinda Adiyaman merkez Barbaros Hayrettin Mahallesi 1605. Sokak’ta meydana geldi. Suriye uyruklu Ahmet Usu ve Lemia Seyho çiftinin 2 çocugundan birisi olan 4 yasindaki Hele Usu, bir kisi tarafindan kaçirildi.

Anne Lemia Seyho, bir süre sonra kizinin eve gelmedigini görünce çevreyi arastirdi. Ancak çocuk bulunamayinca mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Polis ekipleri sokakta bulunan is yerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Kayip çocuk ve sahsin bulunmasi için polisler seferber oldu.

Kaçirilma ani kamerada

Öte yandan, çocugun kaçirilma ani güvenlik kameralari tarafindan kaydedildi. Kamera kayitlarinda 30-35 yas araligindaki bir kisi sokak içerisinde küçük çocugun yanina yaklasarak konustugu, bir süre çocugu izledikten sonra ikna ederek, elinden tutup uzaklastigi görülüyor.

Gözyasi sel olan anne ve baba çocuklarinin basina bir sey gelmeden bulunmasini istedi. Çocugunu kaçiran sahsi tanimadigini ve kimseyle husumeti olmadigini dile getiren baba Ahmet Usu, “Diger çocugumu okuldan alip eve geldim. Baktim hanim sokakta geziyor. ‘Ne oldu’ diye sordugumda bana çocugumuzun kayboldugunu söyledi.

Bütün sokaklari gezdim. Komsumuz Hüseyin Çavus’un yanina gittim çocugu görüp görmedigin sordum. Komsumuz polise haber verdi. Polisler gelip kameralari inceledi. Kameralarda bir kisi çocugumun elinden tutup götürüyor. Ben bu sahsi tanimiyorum” dedi.



"Çocugumu geri getirsin"

Anne Lemia Seyho ise, “Sokaktaydi, kendisini eve gelmesi için çagirdim. Gelecegini söyledi.

Disari çiktim etrafa baktim bulamadim. Saga baktim, sola baktim, yoktu. Çocugumu kaçiran sahsa sesleniyorum. Çocugumu geri getirsin. Sadece getirmesini istiyorum, baska bir sey istemiyorum. Allah çocugumuzu hayirlisiyla bize kavustursun” dedi.

Mahalle sakini Hüseyin Çavus, “Kameralara baktigimizda bir sahsin çocugun kolunu tutup, is yerimizin önünden geçtigini gördük. Polis arkadaslar çevre kameralari izledi. Saat 13.00’dan bu yana çocuk araniyor. Bu sahsi daha önce hiç görmedik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA