Mahalleliden Eren Enerji'ye 'Düsmanca Tavir Içindesiniz' Tepkisi

Zonguldak’in Çatalagzi beldesinde yasayan vatandaslar Eren Enerji Elektrik Üretim A.S.’nin bacasindan çikan dumani paylasarak "Bu bölgenin insanindan ne gördünüz de bu kadar düsmanca tavir içindesiniz" paylasiminda bulunarak duruma tepki gösterdi.

Mahalleliden Eren Enerji'ye 'Düsmanca Tavir Içindesiniz' Tepkisi
Çatalagzi beldesinde yasayan Yavuz Palabas, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla Eren Enerji Elektrik Üretim A.S.’ye tepki gösterdi. Sabahin ilk isiklariyla birlikte bacadan çikan dumanin videosunu paylasan Palabas, "Bir bölgenin insani sistemli olarak nasil hasta edilebilir uygulamasini yapiyorlar. Niye mi bu sirkette çalisan müdürler bu bölgede ikamet etmiyor? Insan hiç bile bile zehir saçtigi yerde ailesi ile oturur mu? Çocuklarin öksürügü kroniklesti sayenizde. Su uyur düsman uyumaz. Bu bölgenin insanindan ne gördünüz de bu kadar düsmanca tavir içindesiniz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kotra’dan "Çevreci olmakla övünen sirket" tepkisi

Öte yandan MHP MYK Üyesi Murat Kotra da görüntüler üzerine yetkili kurumlarin acil bir sekilde konuyu arastirmasini istedi. Sirketin düsmani olmadiklarini ancak Eren Enerji’nin çevreci olmakla övündügünü hatirlatan Kotra söyle dedi:

"Bu görüntüler Zonguldak’ta dev bir enerji yatirimi gerçeklestiren ve çevreci olmakla övünen bir sirketin faaliyet gösterdigi sirin beldemiz Çatalagzi’ndan. Yerli kömüre tesvik kalktigi için ilk firsatta bölgede faaliyet gösteren Redevansli isletmelerden kömür almayi durduran Eren Enerji’nin dün gece bacalarindan bu ürpertici görüntüler ortaya çikti. Isin elbette ki teknik boyutuna hakim degiliz. Lakin bu görüntüler bu güne kadar bize bölge halkinin anlattigi sikayetleri dogrular nitelikte. Bize ulasan teknik bilgilerde santrallerin stop edip tekrar devreye alinmasi sirasinda dönem dönem bu tür görüntülerin yasanabildigi boyutunda. Lakin yine bize ulasan bilgiler arasinda sirketin eski müdürünün geçmiste bu sikintilar dile getirildiginde yillar önce yapilan açiklamada bu görüntünün de ortadan kaldirilacagi yönünde sirketin beyanatinin oldugu yönünde. Üzerine basarak yeniden ifade ediyorum ki biz bu konunun uzmani degiliz. Sirketin düsmani gibi tavir sergileyemeyiz. Yetkili kurumlardan talebimiz bu görüntülerin ivedi bir sekilde arastirilmasi ve çevre halk sagligina zarar veren bulgular var ise gereginin derhal yapilarak yasalarin herkese esit sekilde uygulanmasidir. Zonguldak bizim, çevre bizim, isveren bizim, vatandas bizim, saglik bizim."

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü ekiplerinin söz konusu görüntüler üzerine inceleme baslatmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA