Kütahya IHH Insani Yardim Dernegi 230 Katarakt Ameliyatina Destek Verdi

Kütahya IHH Insani Yardim Dernegi’nin 2007 yilinda baslattigi katarakt kampanyasina 230 katarakt ameliyati ile destek verdi.

Kütahya IHH Insani Yardim Dernegi 230 Katarakt Ameliyatina Destek Verdi
Kütahya IHH olarak, son yillarda yapilan çalismalar sonucunda gönüllülerin ve hayirseverlerin yogun ilgi ve gayretleriyle bugüne kadar 230 katarakt ameliyati ile kampanyaya destek verildiklerini dile getiren Kütahya IHH Insani Yardim Dernegi Baskani Mustafa Yenipazar, kampanyanin devam ettigini bagisçilarin sadece 75 dolar bagista bulunarak bir kisinin tekrar görmesine vesile olabilecegini ve Dünyada 65 milyon katarakt hastasinin ameliyat olmayi bekledigini ifade etti.

Baskan Yenipazar, “Hayirseverlerimiz bagislarini hem dernek binamiza gelerek hem de sevgi yolundaki standimizi ziyaret ederek bizlere ulastirabilirler veya Kütahya IHH resmi banka hesaplarindan bagislarini gönderebilirler” dedi.



“173 binden fazla kisiye isik olduk”

IHH Insani Yardim Vakfi’nin 2007 yilinda baslattigi katarakt kampanyasi ile bugüne kadar 173 binden fazla kisiye isik oldugunu söyleyen Yenipazar, ”Çalismalarimizla katarakt hastalarina umut olmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 863 bin 886 kisi saglik kontrolünden geçirildi. 615 bin 802 kisi muayene edildi ve 173 bin 693 kisi ameliyat edilerek yeniden görmeye basladi” diye konustu.

Kaynak: İHA