Gönül Kardesligi Resmiyet Kazandi

Bursa Büyüksehir Belediyesi ile Sirbistan’in Sancak Bölgesi’ndeki Novi Pazar Belediyesi arasinda Kardes Sehir Protokolü imzalandi. Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, zaten bugüne kadar var olan gönül birlikteliginin artik resmiyet kazanmis oldugunu söyledi.

Gönül Kardesligi Resmiyet Kazandi
Türkiye ile Osmanli cografyasindaki Balkan ülkeleri arasinda gönül köprüsü görevi gören Bursa Büyüksehir Belediyesi, Türkiye ile Sirbistan arasinda devlet baskanliklari düzeyindeki sicak iliskileri, yerele tasidi. Sirbistan’in Sancak Bölgesi’ndeki Novi Pazar sehriyle bugüne kadar sosyal, kültürel ve sanatsal alanda çesitli isbirliklerine giden Büyüksehir Belediyesi, bu iliskilere resmiyet kazandirdi. Bursa Büyüksehir Belediyesi ile Sirbistan’in Sancak Bölgesi’ndeki Novi Pazar Belediyesi arasinda Kardes Sehir Protokolü imzalandi. Tarihi Belediye Binasi’ndaki imza törenine, Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskani Alinur Aktas, Novi Pazar Belediye Baskani Nihat Bisevac, Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Mustafa Esgin, Sirbistan Milletvekili Muamer Bacevac, Sirbistan Fahri Konsolosu Zarif Alp ile Sancak Bölgesi’nden gelen heyetler katildi.

Iki sehir arasinda ekonomi, ticaret, egitim, tarim, insaat ve turizm sektörlerinde karsilikli isbirligi kurulmasi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için çalismalarin yapilmasi, kültürel, sosyal, sanatsal iliskilerin kurulmasi, belediye çalisanlarinin karsilikli tecrübe paylasimlarini içeren protokol, Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskani Alinur Aktas ve Novi Pazar Belediye Baskani Nihat Bisevac arasinda imzalandi.

Birlik beraberlik vurgusu

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, bütün dünyanin zor bir süreçten geçtigi, pandemi, savaslar, ekonomik sikintilar ve enerji darbogazi gibi konularin gündemde oldugu bir dönemde birlik ve beraberligin kiymetli oldugunu vurguladi. Sirbistan ve Türkiye arasinda devlet baskanlari düzeyinde çok kiymetli iliskiler oldugunu hatirlatan Baskan Aktas, “Sancak Bölgesi de bizim için çok degerli ve kiymetli. Novi Pazar’la yakin iliski içerisinde olmak bizim için de son derece büyük bir mutluluk. Zaten bir gönül kardesligimiz vardi. Onu bugün resmiyete döktük. Her iki belediyenin meclisi karari aldi, Dis Isleri Bakanligi onayladi ve bugün de nihai imzalari atmis olduk. Bu imzalarin iki tarafa da hayirlar getirmesini diliyorum” dedi.

Novi Pazar Belediye Baskani Nihat Bisevac ise iki ülke arasinda üst düzeydeki pozitif iliskilerin yerelde de güçlendirilmesi oldukça önemli oldugunu hatirlatti.

Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Mustafa Esgin de kardeslik protokolünün iki sehre de hayirlar getirmesini diledi.

Imzalarin atilmasinin ardindan günün anisina Baskan Aktas ve konuklari birbirlerine çesitli hediyeler sundu.
Kaynak: İHA