Büyüksehirin Merkezi, Ulu Çinarlarin Ikinci Yuvasi Oldu

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin dua alan projelerinden olan Mustafa Kumlu Ulu Çinarlar Yasam Merkezi’nde ulu çinarlar birbirinden farkli etkinliklerle zamanlarini geçiriyor. Merkezde çok mutlu olduklarini ifade eden yaslilar burada aile olduklarini söylediler.

Büyüksehirin Merkezi, Ulu Çinarlarin Ikinci Yuvasi Oldu
Mustafa Kumlu Ulu Çinarlar Yasli Yasam ve Dayanisma Merkezi, lüks otel konforunda yasli vatandaslari misafir ederken, çalisanlar yasli çinarlarin hem gönlünü hos tutuyor hem de keyifli vakit geçirmelerini sagliyor. Merkezde, dinlenme odalari, fizik tedavi odasi, hobi odasi, saglik odasi, kisisel bakim odasi ve sosyal alanlar da yer aliyor. Mustafa Kumlu Ulu Çinarlar Yasli Yasam ve Dayanisma Merkezi Koordinatörü Seval Genç, merkezde yaslilar birlikte eglenceli ve keyifli vakit geçirdiklerini söyleyerek, merkez hakkinda bilgi verdi. Genç, söyle konustu;

“Tüm yaslilarimiz haftada 2 kere geliyor. Merkezimizde fiziksel ve psikolojik destek sagliyoruz. Yasliliga bagli birtakim hastaliklarin gecikmesinde katki sagliyoruz. Yasli koromuz var. Yasli tiyatro grubumuz var. Burada egitmenlerimiz var. Akil ve fiziksel gelisimlerine katki saglayacak islerle mesgul oluyoruz burada. Hanimlarimiz genellikle el isi, ahsap boyama, zekâ oyunlari gibi faaliyetlerde bulunuyor. Ayrica tüm yaslilarimizla birlikte gezilere gidiyoruz. Müze gezisi, sinema, tiyatro, koro aktiviteleri gibi aktivitelerde yapiyoruz. Tüm arkadaslarimiz ve yaslilarimizla ile birlikte eglenceli, keyifli vakit geçiriyoruz. Bizim içinde is gibi degil burasi. Hep beraber günü nasil keyifli geçiririz. Günlük ruh halimize göre de bir seyler yapiyoruz. Kaliteli vakit geçirip günü bitiriyoruz.”

Merkezde her seyin çok güzel oldugunu söyleyen ulu çinarlardan Semiha Parim, “Burada her sey çok güzel. Harika bir yardimlasma var. Belediyemiz bize böyle bir imkân vermis. Yani içimiz içimize sigmiyor. Burada sabahlari içimiz açiliyor. Hastaliklarimiz oldugunda fizige gidiyoruz. Çalisanlar o kadar rahat olmamizi sagliyorlar ki onlari en yakinimiz gibi görüyoruz. Çaylarimiz ve yemeklerimiz geliyor. O kadar incelik gösteriyorlar ki çok mutlu oluyoruz” diye konustu.

Ulu çinarlardan Sare Beydilli ise, “Evde isimizi bitirip buraya nasil gelecegimizi düsünüyoruz. Burada el isi yapiyoruz. Birlikte sakalasiyoruz. Güzel güzel oynuyoruz. Sarkilar, türküler söylüyoruz. O yüzden çok mutluyuz. Allah razi olsun burayi açanlardan” derken, Lütfiye Yilmaz Kolu kisa, “Burada çok mutluyuz. Günlerimiz çok güzel geçiyor. Sohbet ediyoruz. Gülüyoruz, oynuyoruz. Iyi günler geçiyor” dedi.

Fatma Kesim de, merkezden çok memnun olduklarini ifade ederek, söyle konustu: “Biz bir aileyiz. Her seyden çok memnunuz. Çalisan elemanlardan, ekiplerden memnunuz. Binlerce sükürler olsun. Belediye baskanimiza çok tesekkür ederim. Sizin içinde çok tesekkür ediyorum.”

Müjgan Özbarutçu ise “ Evladim yok ama merkezdekilerin hepsi evladim. Elimden tutarlar. Kimi zaman çorabimi giydirirler evden beni alirken. Sabah gelir alirlar. Aksam götürürler. Kapimi açip içeriye götürmeden bir yere gitmezler. Yalniz yasiyorum. Burasi çok güzel bir yer. Fizyoterapistimiz ve psikiyatristimiz de var” dedi.

Mustafa Soylu, merkezdeki etkinliklerden bahsederek, “Çok mutluyuz. Tarifi çok zor. Burada koromuz ve tiyatromuz var. Simdi yeni bir program düzenledik. Arkadaslar kendilerini düsündürüyorlar. Kelime buluyorlar ve ödül dagitiyoruz. Çok güzel geçiyor günler. Tesisimiz sicacik. Mis gibi” diye konustu.

Tahsin Dadas da, “Burada çok mutluyuz. Adeta bir aileyiz. Herkes birbirini seviyor. Herkes birbirine saygili. Vaktimiz geçiyor. Parklarda oturmaktansa buraya getiriyoruz. Hizmet bol. Baskanimizdan çok memnunuz. Erzurumluyum” seklinde konustu.

Baskan Büyükkiliç’a tesekkür eden ulu çinar Hasan Oyar Kiliçgil, “Memduh baskanimiza tesekkür ediyoruz. Bizi Çanakkale’ye götürdügü için. 46 sene Avrupa’da kaldim. 46 sene vatansizdim. Çanakkale’ye gittigimizde vatanimin kiymetini oradan anladim. Bu konu ile alakali baskanima tesekkür borçluyum” dedi.

Kaynak: İHA