Büyüksehirden Asevine Halk Ekmek Destegi

Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül’ün girisimleriyle kente kazandirilan Halk Ekmek Fabrikasindan çikan ekmekler, Asevi Dernegindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulastiriliyor. Asevinden yemek almaya gelenler halk ekmekten memnun olduklarini dile getirdi.

Büyüksehirden Asevine Halk Ekmek Destegi
Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinin hayata geçirdigi halk ekmek fabrikasinda üretilen ekmekler asevindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulastiriliyor. Her gün 100 bin ekmek üretiminin yapildigi halk ekmek fabrikasindan çikan sicak ekmeklerden 3 bin tanesi asevine gönderiliyor. Her gün yaklasik bin 200 ailenin yemek ihtiyacinin giderildigi asevinden yemek almaya gelen vatandaslar halk ekmekten memnun olduklarini dile getirdi.

Her zaman ihtiyaç sahibi ailelere destek veren Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, 32 yildir kentte hizmet veren Sanliurfa Asevi Dernegini ziyaret etti. Asevi Dernegi sorumlusu Ali Topal ile birlikte yemek yapilan alanlari gezen Baskan Beyazgül, vatandaslarla yakindan ilgilendi. Asevinden yemek almaya gelen vatandaslarla sohbet eden Baskan Beyazgül, her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yaninda yer aldiklarini söyledi.

Vatandaslarin yogun sevgisi ile karsilanan Baskan Beyazgül’e tesekkür eden kadinlar, ‘’halk ekmek çok güzel, as evinde halk ekmegin dagitilmasindan mutlu olduk. Sicak ve taze ekmek yiyoruz’’ diyerek halk ekmege olan memnuniyetlerini dile getirdi.

‘’Vatandaslarin memnuniyeti bizleri mutlu ediyor’’

Her gün 100 bin ekmekle seri üretime baslayan halk ekmek fabrikasindan üretilen ekmeklerden vatandaslarin memnun olmalarinin kendilerini mutlu ettigini anlatan Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’32 yildir burada verilen hizmeti takdir etmemek mümkün degil, yaptigimiz ev ziyaretlerinde as evi olmazsa birçok eve yemek gitmeyecek ve o insanlar aç uyuyacak. Komsusu açken tok yatanlar bizden degildir, bu vebal altindan bizleri kaldiran bir as ocagi burasi ve bu hizmetlerden dolayi tesekkür ediyorum. Halk ekmegini kurduk. Halk ekmegi halkimizin emrinde, daha önce de buraya ekmek yardimi yapiyorduk. Artik Halk ekmek fabrikasindan çikan ekmeklerimizi buraya gönderiyoruz. Ne kadar ekmege ihtiyaçlari varsa halk ekmekten kendilerine gönderecegiz ve göndermeye devam ediyoruz. Vatandaslarimiz ekmeklerimizi çok begeniyorlar. Çok hoslarina gidiyor ve bu da bizleri çok memnun ediyor. Ihtiyaç sahibi ailelere hizmet etmek bir ibadettir ve buradaki bir insanin evine sicak ekmek götürmesine vesile olmak önemli bir duadir, bir sevaptir, Allah yaninda makbul bir ibadettir. Buradaki insanlar gerçekten ihtiyaç sahibi insanlar ama gönülleri zengin insanlardir. Bir belediye baskani olarak yapacagimiz is bunlara biz destek olacagiz. Böyle hep birlikte hareket edecegiz ki ihtiyaç içerisinde kalmasinlar. Evlerinde sobalari yansin, evlerinde odunlari olsun evlerinde sicak yemekleri olsun. Aç ve açikta kalmasinlar bunun için hep birlikte çalismak zorundayiz. Bu kisacik dünyada bu insanlara yapacagimiz iyilik elbette ki çok makbul olacaktir’’ dedi.

32 yildir Sanliurfa As Evi Derneginde sicak yemek çikardiklarini anlatan Asevi Sorumlusu Ali Topal ise, ‘’32 yildir asevimizde sicak yemek çikariyoruz. Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Zeynel Abidin Beyazgül, bu güne kadar yardimci olmus ve olmaya da devam ediyor. Halk ekmek fabrikasindan bize 3 bin ekmek gönderiliyor. Bundan dolayi Baskanimiza tesekkür ediyorum. Halk ekmek fabrikasindan gelen ekmekler çok kaliteli ve buradan yemek alan vatandaslarimizin tamami halk ekmekten memnunlar’’ diye konustu.

Kaynak: İHA