Baskan Büyükkiliç, 'Hanimlar Büyük Bulusmasi'na Katildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Diyanet-Sen Kayseri Subesi tarafindan düzenlenen Hanimlar Büyük Bulusmasi’na katildi.

Baskan Büyükkiliç, 'Hanimlar Büyük Bulusmasi'na Katildi
Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan programda bir konusma yapan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Birligin, beraberligin, kardesligin en güzel örneklerini sergileyen, siz Kur’an’in hizmetkâri, Hunat Hatun’larin, Gevher Nesibe Sultan’larin torunlari olarak, burada birlik, beraberlik içerisinde olunca ’davaniz, davamiz’ diyerek, sükrederek sizlere hizmetkâr olmaya çalisiyoruz. Insallah layik oluruz, sehrimizi daha iyi noktalara tasimak, her seyden önce Allah’a kul olmak, peygamber efendimize ümmet olma suuru içerisinde hareket etmek bizim olmazsa olmazimiz. Degisik kiyafetler, degisik renkler, degisik yasantilar olabilir. Önemli olan bizim yasantimiz, bizim felsefemiz, bizim uygulamamiz. O açidan insallah davranislarimizla, yasantimizla örnek olarak bu sehri en güzel sekliyle temsil etmek, bu sehrin hep olumlu yönlerini paylasmak bizim olmazsa olmazimiz” diye konustu.

Konusmasinda Kur’an-i Kerim’de insanin hayirlisinin hizmetkâr olan seklinde tarif edildigini ifade eden Baskan Büyükkiliç, “Insanlarin hayirlisi hizmetkâr olan diyor. Tepeden bakan degil, makami olan degil, söhreti olan degil, serveti olan degil. Iste o tanimlanan, felsefesine uygun olan sizlersiniz. Biz sizlerle her zaman gurur duyuyoruz” dedi.



"Her seyin arkasinda kadinlarin gücü var, emegi var”

Kayseri’nin büyük, kadim bir kültür oldugunu ve bunun içerisinde kadinlarin da rolü bulundugunu dile getiren Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz ise Kayseri’yi hanim sultanlar kenti olarak niteleyerek, “Cumhurbaskanimizin liderliginde, bu ülkede yapilan bütün büyük atilimlarda, her seyin arkasinda kadinlarin gücü var, emegi var” dedi.

Türkiye Yüzyili’nin önemli bir kavsak oldugunu ifade eden Bakan Yardimcisi Yavuz, yola daha güçlü bir sekilde devam edeceklerini de ifade etti.

Konusmasinin sonunda Kayseri Belediye Baskani gibi her seye destek olan efsane bir belediye baskanina sahip olduklari için çok sansli olduklarini sözlerine ekleyen Yavuz, katilimcilardan Baskan Büyükkiliç için alkis ricasinda bulundu.

Bulusmaya Baskan Büyükkiliç’in yani sira Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, Diyanet-Sen Genel Baskan Yardimcilari Irfan Kasikçioglu ve Neslibey Özkan, Kayseri Subesi Yönetim Kurulu üyeleri ve Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Bayar Özsoy ile Memur-Sen ve Diyanet-Sen üyeleri katildi.

Kaynak: İHA