Bakan Yardimcisi Büyükdede Açiklamasi 'Stratejik Kazanimlarin Önünü Açacak'

Türk Standardlari Enstitüsü’nün (TSE) Ankara Temelli’de insaati devam eden Kalite Kampüsünde incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede, “Teknolojik bilginin ülkemize transferi, stratejik bilginin, sermayenin yurt içinde kalmasi, milli yetkinliklerin olusmasi ve insan kaynaginin gelistirilmesi gibi stratejik kazanimlarin önünü açacak. TSE, bölgemizin en etkin kuruluslarindan, önemli oyuncularindan biri haline gelecek” dedi.

Bakan Yardimcisi Büyükdede Açiklamasi 'Stratejik Kazanimlarin Önünü Açacak'
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede ile TSE Baskani Mahmut Sami Sahin, Ankara Temelli’de insaati devam eden TSE’nin Kalite Kampüsü’nde incelemelerde bulundu. Çalismalar hakkinda bilgi alan Bakan Yardimcisi Büyükdede, kampüsün yakin cografyada benzeri bulunmayan, son teknolojilerle donatilmis laboratuvarlari ve teknik egitim üssünü ihtiva edecegini söyledi.

Burada konusan Büyükdede, sanayicilerin test ve belgelendirme ihtiyaçlari için yurt disinda harcamak zorunda kaldiklari büyük meblaglarin Türkiye’de kalacagini ifade eden Büyükdede, “TSE’nin kalite kampüsü tamamlandiginda büyük ve güçlü Türkiye’ye yakisir bir merkez olacak. En son teknolojiye sahip laboratuvarlara ve teknik egitim üssüne ev sahipligi yapacak bu kampüs tamamlandiginda TSE, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuza çok daha büyük katkilar verecek. Zamanin getirmis oldugu yeni dönüsümlerin gerektirdigi hizmetleri genis bir yelpazede sunabilecek. Ayni zamanda teknolojik bilginin ülkemize transferi, stratejik bilginin ve sermayenin yurt içinde kalmasi, milli yetkinliklerin olusmasi ve insan kaynaginin gelistirilmesi gibi stratejik kazanimlarin önünü açacak. TSE, bölgemizin en etkin kuruluslarindan, en önemli oyuncularindan biri haline gelecek” dedi.



“Kampüste Sifir Atik Sistemi hedeflenirken, yesil bina sertifikasina sahip kampüs olmasi amaçlandi”

TSE Baskani Mahmut Sami Sahin, ekonominin lokomotif sektörü sanayicilerin beklentileri dogrultusunda güncel ihtiyaçlarini karsilayacak, gelecekteki yenilikleri de kapsayacak son teknolojilerle donatilmis laboratuvarlara sahip olmanin elzem oldugunu kaydetti.

Kampüs insaatinda arazinin mümkün oldugunca ekonomik ve verimli bir sekilde kullanilmasina dikkat edildigini söyleyen Sahin, “Kampüste Sifir Atik Sistemi hedeflenirken, yesil bina sertifikasina sahip kampüs olmasi amaçlandi. Atiklar kaynaginda ayristirilacak, uygun sartlarda toplanacak. Ayrica depolanmasi, bertaraf sistemine gönderilmesi amaciyla atik toplama merkezi olusturulacak. Bu kampüs ve içindeki binalar isinma ve aydinlatmada enerji verimliligi, atik sularin bahçe suyu kullanimi amaçli dönüstürülmesi, dogal aydinlatmadan yararlanma, doga dostu yapi malzemesi kullanilmasi gibi birçok açidan da mimari tasarlama asamasinda planlandigi için çevreye duyarli ve enerji verimli yapilar olarak hizmet verecek” dedi.



“Projede, ülkemizin hem kültürüne hem de tarihi dokusuna uygun yatay mimari tercih edilmistir”

Kampüsün en önemli özelligi günes tarlalari ile kendi enerjisinin bir kismini yine günesten kendi imkanlari ile saglayabilecek sekilde planlandigini söyleyen Sahin söyle devam etti:

“Projede, ülkemizin hem kültürüne hem de tarihi dokusuna uygun, saglikli ve düzenli is olanagi saglamasi için yatay mimari tercih edilmistir. Enstitünün kurumsal kimliginin en temel ögesi olan TSE logosu, proje konseptini olustururken temel geometrik form olarak kullanilmistir.”

“Bu laboratuvarlar sanayicimize dönük bir egitim merkezi haline gelecek”

TSE’nin test ve deney hizmeti verdigi alanlar disinda; nükleer enerji, ulasim sistemleri, bilisim teknolojileri gibi öncelikli alanlarda laboratuvar altyapisi kurulmasinin planlandigini söyleyen Sahin, “Bu laboratuvarlar sadece test ve kalibrasyon için degil, sanayicimize dönük bir egitim merkezi haline gelecek. Sektörel ve bölgesel ihtiyaçlar dogrultusunda mevcut laboratuvarlarimiza yeni bölümler ve ek laboratuvarlar kurulmasi mümkün olacak. Kampüsümüz tamamlandiginda, her türlü uygunluk degerlendirme, test, sertifikasyon, kalibrasyon, deney ve belgelendirme hizmeti verilebilecek altyapiya sahip olacagiz” diye konustu.



Yetkinligi üst noktalara tasiyacak yatirim

Ankara Kalite Kampüsün; üretimin, verimliligin, basarinin, dijitalin, sürdürülebilirligin, Türkiye Yüzyili’nin yatirimi oldugunu ifade eden Sahin; “Bu kampüs küresel rekabet gücümüzü artiracak, ekonomik ve teknolojik bagimsizligimizi temin edecek politikalarimiza yardimci olacak. Sürdürülebilir büyüme, yenilikçi ve yüksek katma degerli üretim ve ihracata dayali büyümemize katki verecek. Türk sanayisinin rekabetçi ürün ve hizmet sunmasinda; deger zincirlerinde pay sahibi olmasinda anahtar olan bu yatirimla, milli atilimlarimizi gerçeklestirecek, Enstitümüzün biriktirdigi tecrübe, deneyim ve yetkinlikleri üst noktalara tasiyacagiz” dedi.

Kaynak: İHA