Ayvalik Vizyonu Çalistayi Sona Erdi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, üç günden bu yana devam eden Ayvalik Turizm Vizyonu Çalistay’inin son gününde ortak akil masalarindan çikan istem ve öneriler Balikesir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ögretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Gökdeniz tarafindan okundu.

Ayvalik Vizyonu Çalistayi Sona Erdi
Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, çalistaydan çok güzel önerilerin geldigini ve kendilerine isik tutacagini ve önlerini aydinlatacagini söyledi.

Baskan Ergin, ”Isin özünde bu çalistayi neden yaptik? Önümüze bir vizyon koyalim olmasi gereken seyler koruyarak büyütmekten söz ediyoruz. Bu sadece imar anlaminda degil, bütün kentin korunmasina yönelik öneriler güzel öneriler var. Bunlar bize bu çalistaydan sonra bize isik tutacaktir önümüz aydinlatacaktir . Ayvalik Turizm Vizyonu Çalistayi’nin. Ayvalik, Balikesir ve ülkemiz için hayirli olmasini diliyorum” dedi

Düzenlenen çalistay ile herkesin çabalarini gördüklerini dile getiren Baskan Ergin emegi geçen herkese tesekkür ederek, çalistayda gerçeklestirilen tüm konusma ve ortak akil masalarindan gelen degerlendirmelerin bir kitapçikta toplanarak tüm kamuoyu ile paylasilacagini söyledi.



Gelen önerilerden bir kisminin proje olarak sürdürüldügünü, bazilarinin kisa ve uzun vadede yasama geçirilecegini hatirlatan Belediye Baskani Mesut Ergin, “Gelen bazi öneriler var ki örnegin ulasim ve otopark konulari bizi asan konular, büyüksehir ve bakanliklarla çözülecek konular. Bizim belediye olarak bütçemiz belli yapabilecegimiz faaliyet alanlari bellidir. Ticaret odasi ve bilesenleri ile ortak çalismayi zaten biz birlikte yürütüyoruz. Örnegin subat ayinda EMITT fuarina Ticaret odamizla birlikte gidiyoruz” dedi.

Çok sayida dalis merkezinin bulundugunu kirmizi mercanlarin önemli bir destinasyon oldugunu da isaret eden Baskan Ergin, gastronomi kenti Ayvalik’ta cografi isaret konusunda da lor tatlisina cografi isaret alindigini, ardindan, papalina, kirli hanim peyniri, sepet peyniri, kara diken ve Ayvalik tostu gibi ürünler içinde cografi isaret alma girisimlerinin oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA