Atik Metallerden Dag Keçisi, Kartal, Geyik Ve Sülün Heykelleri Yapiyor

Samsun’da demirci Mustafa Cömert, atik metallerden dag keçisi, kartal, geyik ve sülün gibi hayvanlarin heykellerini yaparak nesli tükenme tehlikesi altindaki canlilara dikkat çekiyor. Cömert’in eserleri yurt içi ve yurt disindan ilgi görüyor.

Atik Metallerden Dag Keçisi, Kartal, Geyik Ve Sülün Heykelleri Yapiyor
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 28 yildir demircilik meslegiyle ugrasan 42 yasindaki Mustafa Cömert, atik demirlerden sira disi eserler üretiyor. Boyutuna ve agirligina göre bazen haftalardir bir eser üzerinde çalisan Cömert’in yaptigi eserler hayranlik uyandiriyor. Sanayide kullanilan araba ve makine parçalari, bilyeler, anahtar, vida, çark, pusula gibi malzemelerden olusan bir gitarda yapan Mustafa Cömert’in eserleri yurt içi ve yurt disindan insanlarin ilgisini çekiyor.

"Hayvanlar her zaman bende güzel bir hissiyat uyandiriyor"

Çalismalari hakkinda bilgi veren Mustafa Cömert, "Metal geri dönüsüm sanati ile bir araya getirdigim parçalarla hayvanlari isledim. Metal heykeller olusturdum. Genellikle Vezirköprü’ye has Kunduz Ormanlari’ni temsil eden geyik, dag keçi, hindi gibi hayvanlar üzerinde çalisma yaptim. Bazi eserlerde geri dönüsüm yarismasinda ödül aldim. Eserlerim fuar ve sergilerde gösterildi. Yurt içi ve yurt disindan davetler var. Onlara da yavas yavas katilacagim. Bu eserleri tamamen tek basima yapiyorum. Tamamen yogunlasma, tasarim oldugu için hiçbir kaliba bagli kalinmadigi için dogaçlama yapiyorum. Hayvanlari içten seviyorum. Hayvanlar her zaman bende güzel bir hissiyat uyandiriyor. Aynilarindan yapmak isteyenlere, görenlere, ilgi duyanlara elimden geldigince yardimci olmaya çalisiyorum" dedi.

Kaynak: İHA